16.8 °C, 2.8 m/s, 82.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldībā „ēnojās” 30 skolēnu
Pašvaldībā „ēnojās” 30 skolēnu
21/02/2007

Arī šogad ēnu dienā Jelgavas pašvaldības vadība, dažādu jomu speciālisti ar savu darbu iepazīstināja pilsētas skolēnus, kuri bija izteikuši vēlmi uzzināt ko vairāk par pilsētas pārvaldi. Šogad Jelgavas pašvaldības administrācijas ēkā „ēnojās” 30 skolēnu no Spīdolas ģimnāzijas.
Pirmā tikšanās ar pašvaldības pārstāvjiem notika Domes deputātu sēžu zālē, kur jauniešus uzrunāja Domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis.

Zinātkārajām „ēnām” visvairāk interesēja pašvaldības vadītāju, administrācijas, Būvvaldes, Sabiedrisko attiecību sektora speciālistu darba dienas gaita un pienākumi, kā arī jautājumi, kā tiek plānota pilsētas attīstība un gatavoti projekti, lai piesaistītu ES līdzekļus.
Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolnieces Liene Skvorcova un Diāna Galaiko pēc viesošanās atzīst, ka mainījies ir viņu viedoklis par pašvaldības darbiniekiem, kas pēc nostāstiem šķituši nepieejami un pārāk konservatīvi. „Vēlējāmies izmantot iespēju un pašas būt klāt, vērot un censties izprast, kā pašvaldība strādā. Speciālistu stāstījums par savu darbu mums bija interesants un saistošs. Esam secinājušas, ka pašvaldībā strādā cilvēki, kas savu darbu dara apzinīgi un ar entuziasmu,” teic jaunietes, kas savu nākotni saista ar darbu sabiedrisko attiecību jomā.

Ēnu diena ik gadu tiek rīkota visā pasaulē, arī Jelgavas pašvaldībā tās organizēšana ir izveidojusies par tradīciju.
Skolēnu lielā interese par pilsētas pašvaldības darbu vieš cerību, ka nākotnē jaunieši, iegūstot atbilstošas zināšanas un specialitāti, darba karjeru veidos Jelgavā un sniegs savu ieguldījumu pilsētas attīstībā.

Ēnu dienu organizē sabiedriskā organizācija „Junior Achievment – Latvija”. Organizācijas misija ir veicināt Latvijas sociāli ekonomisko attīstību, sagatavojot tās jaunatni un nākotnes līderus dzīvei un darbam mūsdienīgos tirgus ekonomikas apstākļos.

Informācija sagatavota
Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā