16.8 °C, 2.8 m/s, 82.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiFestivāls „Baltā kaza 2007” pārcelts
Festivāls „Baltā kaza 2007” pārcelts
20/02/2007

Latvijas bērnu un jauniešu popgrupu un ritma deju grupu festivāls – konkurss „Baltā kaza 2007” notiks 2007. gada 24. martā, Jelgavā. To organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra „Kultūra” sadarbībā ar Jelgavas Domi. Festivāla mērķis ir iesaistīt un motivēt bērnus un jauniešus mūzikas jaunrades procesam, radīt interesi tālākai mākslinieciskai attīstībai un jaunradei.

Festivāls – konkurss „Baltā kaza 2007” šogad tiek organizēts jau septiņpadsmito reizi un tas ir viens no pirmajiem bērnu un jauniešu popgrupu un ritma deju grupu festivāliem Latvijā. Ik gadu tas pulcē arvien vairāk grupu dalībnieku, kā arī mūzikas un dejas pedagogu no visas Latvijas. Līdz ar festivālu ir augusi arī tā nozīme citu festivālu kontekstā un valsts mērogā, it īpaši tagad, kad strauji izzūd bērnu un jauniešu popansambļu un festivālu tradīcijas. Aizvadītajā gadā festivālā piedalījās ap sešsimt dalībnieku no dažādām Latvijas pilsētām.

Mūsu valstī ļoti aktuāla problēma ir bērnu un jauniešu brīvā laika saturīgas pavadīšanas iespēja. Īpaši izteikta šī problēma ir lauku rajonos. Viena no iecienītākajām izklaides jomām ir dalība mākslinieciskajos kolektīvos.
Katrā Latvijas pilsētā, rajonu centros, jaunrades namos, skolās ir izveidotas bērnu un jauniešu popgrupas. Bieži grupu mākslinieciskie vadītāji paši raksta dziesmas saviem kolektīviem. Labākā iespēja kolektīvam parādīt savus sasniegumus ir piedalīties konkursos un festivālos. Tieši tāpēc festivāls – konkurss „Baltā Kaza” ir kļuvis par lielāko, demokrātiskāko un apmeklētāko bērnu popgrupu festivālu Latvijā!

Pieteikuma anketa un nolikums ir pieejami ziņas pielikumā.

Detalizētāka informācija pieejama zemāk pievienotajā dokumentā vai zvanot pa tālruņiem 3084677, 26885106.

Informāciju sagatavoja
Ivars Pirvics
JPPA „Kultūra”
Projektu vadītājs