16.8 °C, 2.8 m/s, 82.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiZiemas kauss adaptētajā biatlonā
Ziemas kauss adaptētajā biatlonā
19/02/2007

Svētdien, 25.februārī plkst. 12:00 Jelgavas stadionā „Daugava” notiks sacensības adaptētajā biatlonā. Visi Jelgavas iedzīvotāji – lieli vai mazi, dažādā sportiskā formā, ir aicināti piedalīties un izmēģināt savus spēkus vienā no ziemas olimpiskajiem sporta veidiem bez maksas.

Pasākuma organizators Andis Zeidmanis stāsta: „Ziemas kauss adaptētajā biatlonā tiek veidots kā alternatīvs pasākums vasarā rīkotajam kausam triatlonā, lai arī ziemā aktīviem jelgavniekiem jābūt iespēja pārbaudīt savus spēkus nedaudz netradicionālākos sporta viedos. Interesanti, ka ierastās biatlona šautenes tiks aizstātas ar peintbola šautenēm, bet pārējie biatlona principi ar slēpošanu, šaušanu un soda apļu veikšanu tiks saglabāti.”

Dalībnieki aicināti pieteikties jau iepriekš, sazinoties ar rīkotāju Andi Zeidmani (tel:29727745) vai rakstot uz epastu . Iespēja pieteikties būs arī sacensību vietā – Jelgavas stadionā „Daugava” no plkst.10:30 līdz 11:50. Reģistrācijas brīdī katrs dalībnieks saņems numuru, varēs iesildīties, kā arī izmēģināt piešaudi mērķiem.

Dalībniekiem uz sacensībām ir jāierodas ar distanču slēpēm un nūjām, jo pasākuma vieta tiks nodrošināta ar visu nepieciešamo inventāru šaušanai.

Pasākuma organizators stāsta , ka distance nebūs gara – pieredzējušiem sportistiem tā būs kā sprinta disciplīna , savukārt tā saucamajiem „svētdienas slēpotājiem” būs ko pacīnīties. Iepriekšējā pieredze distanču slēpošanā dalībniekiem ir vēlama, bet nav obligāta, jo galvenais šajā pasākumā ir cīņas spars un prieks par mērķa sasniegšanu.
Sacensības sadalītas vairākos posmos:

1.posms – Slēpošana

Tiek veikti 2 stadiona apļi ar kopējo distances garumu 800m

2.posms – Šaušana guļus

Tiek šauts ar 5 patronām (krāsu lodītēm), par katru netrāpītu šāvienu dalībniekiem ir jāveic soda aplis 100m garumā

3.posms – Slēpošana

Tiek veikti 2 stadiona apļi ar kopējo distances garumu 800m

4.posms – Šaušana stāvus

Tiek šauts ar 5 patronām (krāsu lodītēm), par katru netrāpītu šāvienu dalībniekiem ir jāveic soda aplis 100m garumā

5.posms – Slēpošana

Tiek veikti 2 stadiona apļi ar kopējo distances garumu 800m

Uzvarētāji tiks apbalvoti ar balvām un atzinības rakstiem.

Pasākumu atbalsta SIA “InterNamejs”, Sporta komplekss Zemgale, kā arī Jelgavas Sporta Servisa centrs.

Papildus informācija: Andis Zeidmanis t: 29727745