16.2 °C, 2.3 m/s, 89.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiIzstrādāta karjeras plānošanas rokasgrāmata
Izstrādāta karjeras plānošanas rokasgrāmata
24/01/2007

Sākot ar šā gada janvāri Latvijā piecu pašvaldību skolās – Jelgavā, Ventspilī, Gulbenē, Valmierā un Daugavpilī – tiks uzsākts pilotprojekts, lai izvērtētu jaunizstrādātas karjeras plānošanas rokasgrāmatas 9. un 12.klases skolēniem, kas ir pirmais šāda veida metodiskais materiāls Latvijā.

Karjeras plānošanas rokasgrāmatu, kā arī metodiskos norādījumus skolotājiem EQUAL projekta “Profesiju segregācijas cēloņu mazināšana” ietvaros izstrādāja Profesionālās karjeras izvēles valsts aģentūra sadarbībā ar ekspertu komanda. Tās mērķis ir palīdzēt skolēniem orientēties plašajā profesiju un izglītības iespēju klāstā, izzinot sevi, savas spējas un intereses, kā arī mērķtiecīgi plānojot savu karjeru jau pamatskolā. Karjeras plānotājs pamatskolas skolēniem un vidusskolēniem veidots tā, lai ietvertu visus profesijas izvēles un karjeras plānošanas elementus, nodrošinot profesijas izvēles procesa secīgu norisi: sevis izpēti, profesiju pasaules izpēti, darba un izglītības iespēju izpēti, kā arī turpmākās rīcības plāna izstrādi.

Rokasgrāmatā izmantotas pilnīgi jaunas metodikas, un tā pielāgota pamatskolas skolēnu un vidusskolēnu uztveres īpatnībām. Tās dizains veidots mūsdienīgs, jauniešiem pievilcīgs, krāsains, bagāts ar vizuālo materiālu un funkcionāls. Pilotprojekta ietvaros ar metodikām kopumā strādās 250 skolēni, un projekta ieviesēji patiesi cer, ka jauniešus šī karjeras plānošanas mācību programma aizraus un ka minētās metodikas izdosies ieviest visā Latvijā.

Plašākai informācijai:
Ineta Žilvinska
EQUAL projekta
Projekta Karjeras izvēles sistēmas un izglītības bloka koordinatore
Profesionālās karjeras izvēles valsts aģentūra

www.karjerascentrs.lv

Ilze Krieviņa
EQUAL projekta
Komunikāciju un starptautiskās sadarbības koordinatore
Sabiedrības integrācijas fonds

http://equal.lsif.lv