17.7 °C, 1.4 m/s, 94 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU arī ziemā uzņem studentus un gādā par reflektantiem
LLU arī ziemā uzņem studentus un gādā par reflektantiem
15/01/2007

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Ekonomikas fakultātē no 15. līdz 27.janvārim ilgs dokumentu reģistrācija jaunu studentu uzņemšanai pilna laika maģistra maksas studiju programmā „Uzņēmējdarbības vadība”.

Tā ir visjaunākā studiju programma fakultātē, kas ļaus iegūt maģistra grādu uzņēmējdarbībā un vadīšanā, kļūt par kvalificētu uzņēmumu un iestāžu vadītāju. Minētās programmas studentiem ar iepriekš iegūtu profesionālo bakalaura grādu vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību ekonomikas, uzņēmējdarbības vai vadības zinību nozarēs būs jāmācās pusotrs gads, bet studentiem ar iepriekš iegūtu profesionālo bakalaura grādu vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību, kas nav saistīta ar attiecīgo zinību nozari – divarpus gadi.

Studiju laikā paredzēts apgūt tādus priekšmetus kā: stratēģiskā plānošana, uzņēmumu resursu plānošanas sistēmas, ražošanas menedžments, kvalitātes vadīšana, risku menedžments, loģistika, finanšu menedžments, finanšu investīcijas vadība un vēl citus. Studijas jaunajā programmā sāksies 9.februārī un par tām gadā būs jāmaksā Ls 700. Dokumentu iesniegšana notiks Ekonomikas fakultātē Jelgavā, Svētes ielā 18, bet plašāku informāciju var iegūt LLU Uzņemšanas komisijā Jelgavas pilī, vai pa tālruni 3023063 un e-pastu: .

Bez tam LLU Uzņemšanas komisijā sākusies vidusskolēnu un citu interesentu pieteikšanās sagatavošanas kursiem Pirmsaugstskolas izglītības nodaļā. Tādējādi nākamajiem studentiem ir rasta iespēja papildināt zināšanas virknē mācību priekšmetu un labāk sagatavoties Valsts centralizētajiem eksāmeniem. Nostiprinātās zināšanas noderēs arī tad, ja potenciālais reflektants izdomās stāties kādā citā Latvijas augstskolā.

Sagatavošanas kursi matemātikā, fizikā vai ķīmijā LLU notiks no 20.janvāra līdz 19.maijam sestdienās no pulksten 10 līdz 14. Kursu noslēgumā tiek piedāvāta iespēja ar eksāmena atzīmi aizstāt atestāta gada vidējo atzīmi, tostarp arī nesekmīgo atzīmi.

Citi sagatavošanas kursi matemātikā, fizikā, ķīmijā, bioloģijā, informātikā, zīmēšanā un rasēšanā LLU notiks darba dienās no 29.janvāra līdz 25.maijam laikā no pulksten 8.30 līdz pulksten 15. Pēc šo kursu sekmīgas beigšanas ir iespēja iestāties LLU ārpus konkursa, kā arī ar eksāmena atzīmi aizstāt atestāta gada vidējo, tostarp arī nesekmīgo atzīmi. Kursu klausītāji var izmantot LLU dienesta viesnīcas pakalpojumus. Plašāku informāciju var iegūt LLU Uzņemšanas komisijā Jelgavas pilī vai universitātes mājas lapā internetā www.llu.lv.

Juris Kālis,
LLU Preses daļas vadītājs
Tel.: 3028085