17.7 °C, 1.4 m/s, 94 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā plānoti vērienīgi infrastruktūras attīstības projekti
Jelgavā plānoti vērienīgi infrastruktūras attīstības projekti
12/01/2007

Lai nodrošinātu pašvaldības infrastruktūras objektu izbūvi, renovāciju un remontu, realizētu Valsts investīciju programmās iekļautos un Eiropas Savienības fondu atbalstītos projektus, ceturtdien, 11.janvārī, Jelgavas Domes deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu 2007.gadā ņemt ilgtermiņa aizņēmumu Valsts kasē vai komercbankā investīcijām 8 490 851 latu apmērā.

Pilsētas ielu izbūvei, renovācijai un remontam paredzēti 3 363 373 lati. 315 000 lati tiktu ieguldīti Peldu ielas izbūves II kārtai, kas atrodas Zemgales tehnoloģiskā parka teritorijā; 284 866 lati asfalta seguma uzklāšanai posmā no Meiju ceļa līdz Ošu ceļam. Šis posms perspektīvā plānots kā Ziemeļu apvedceļa posms.
Tāpat plānots sakārtot vairākas ielas pēc „Ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu attīstība Jelgavā” projekta ietvaros veiktajiem rakšanas darbiem. Tērvetes ielas seguma renovācijai posmā no Raiņa ielas līdz Rūpniecības ielai paredzēti 1 621 935 lati, Viskaļu ielas renovācijai posmā no Smiltnieku ielas līdz Lietuvas šosejai 679 910 lati, Traktoristu ielai 166 310 lati un Baložu ielas remontam posmā no Tērvetes ielas līdz Būriņu ceļam – 145 352 lati.
150 000 latu apmērā paredzēts turpināt arī grantēto ielu asfaltēšanu Vecā ceļa posmā no Kalnciema ceļa līdz Institūta ielai un Institūta ielas posmā līdz internātskolai.

Savukārt 54 000 latu nepieciešams ieguldīti Raiņa parka rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādē, 742 000 latu Uzvaras parka rekonstrukcijas II kārtā – pirmās kārtas ietvaros tika izbūvētas kanalizācijas un elektrības komunikācijas.
Plānots turpināt arī Ozolskvēra rotaļu laukuma rekonstrukciju. Pirmās kārtas realizācijas ietvaros laukumā ierīkotas šūpoles, slidkalniņš, karuselis, smilšukaste, mazās un lielās šūpoles, kā arī divi rotaļu komplekti. Savukārt rekonstrukcijas II kārtas realizācijai nepieciešami 67 700 latu, lai laukumu paplašinātu un izbūvētu tualetes.

Aizņēmumu lemts ņemt arī pašvaldības iestāžu ēku remontiem, investīcijām veselības aprūpē, priekšfinansējumam un līdzfinansējumam Eiropas Savienības fondu atbalstīto projektu realizācijai un valsts investīciju programmā iekļauto projektu realizācijai.

Informācija sagatavota
Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā