17.7 °C, 1.4 m/s, 94 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā notiks koncerts par godu pareizticīgo Ziemassvētkiem
Jelgavā notiks koncerts par godu pareizticīgo Ziemassvētkiem
12/01/2007

Svētdien, 14. janvārī, pulksten 14.00 Jelgavas kultūras namā notiks koncerts par godu aizvadītajiem pareizticīgo Ziemassvētkiem. Šādu sveicienu jelgavniekiem un pilsētas viesiem sagatavojuši bērni un jaunieši no dažādām pilsētas skolām.

Koncertā, ko organizē Jelgavas Nacionālo kultūras biedrību asociācija, varēs noklausīties Sv. Simeona un Annas Dievnama svētdienas zvanu skolas audzēkņu, Jelgavas 2. pamatskolas, 4., 5., un 6., vidusskolu un Mūzikas vidusskolas koru, solistu, mūziķu sniegumu.
„Mūsu mērķis, organizējot un atbalstot šādus pasākumus, ir jauniešu vidū akcentēt garīgās vērtības, veicināt saskaņu un sapratni dažādu tautību pilsētnieku vidū. Māksla ir brīnišķīgs palīgs šajā darbā,” savu viedokli pauž Sabiedrības integrācijas centra vadītāja Rita Vectirāne.
Koncertu paredzējuši apmeklēt Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas vēstniecību un Latvijas pareizticīgo garīdzniecības pārstāvji.
Pasākumu finansē Jelgavas Dome un Īpašo uzdevumu ministra Sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts; to atbalsta pašvaldības aģentūra „Kultūra”, Sv. Simeona un Annas pareizticīgi dievnams.
Šis ir otrais gads, kad pareizticīgo Ziemassvētki pilsētā tiek svinēti plašāk. Koncertu interesenti varēs apmeklēt bez maksas.

Informāciju sagatavoja
Egita Veinberga
Preses sekretāre
t.3005558; 22018370

www.jelgava.lv