18.7 °C, 1.3 m/s, 94 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVar pieteikties konkursam “Sportiskākā klase”
Var pieteikties konkursam “Sportiskākā klase”
02/01/2007

Nolūkā veicināt skolu jaunatnes nodarbošanos ar fiziskajām aktivitātēm un sporta nodarbību apmeklējumu skolā, A/S Hansabanka, Latvijas Olimpisko komiteja, Izglītības un Zinātnes ministrija un Sporta sacensību aģentūra rīko konkursu vispārizglītojošo skolu 1.-12.klašu skolēniem “Sportiskākā klase”.

Konkurss notiks no 2007. gada 9.janvāra līdz 30. aprīlim un tajā tiks vērtēti nevis labāko skolēnu sportiskie rezultāti un atzīmes, bet gan sporta nodarbību apmeklējums un klases kolektīva kopīga piedalīšanās sporta pasākumos – pilsētas skolu sporta sacensībās, krosos, pārgājienos. Īpaši novērtētas tiks skolēnu radošas idejas un realizētās aktivitātes olimpisko ideju popularizēšanā savā skolā un pilsētā.

Konkursa laikā klases kolektīva izvirzītais pārstāvis, līdz mēneša 10. datumam nosūtīs uz Latvijas Olimpisko komiteju rakstisku ziņojumu par iepriekšējā mēneša rezultātiem – atskaiti ar sporta skolotāja piezīmēm par stundu apmeklējumu, kā arī informāciju par klases sportiski-radošajām aktivitātēm.

Iesūtīto informāciju vērtēs cienījama žūrija – Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Hansabankas valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps, Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Einars Fogelis, Sporta sacensību aģentūras valdes priekšsēdētāja Anitra Eiklone, Latvijas Olimpiskās vienības preses sekretāre Marita Vilciņa, Sporta sacensību aģentūras Brīvprātīgo programmas vadītāja Maruta Murovska.

Izvērtējot klašu iesūtīto informāciju, tiks noteikta “Sportiskākā klase” 1.-4. un 5.-12. klašu grupās. Jaunākās vecuma grupas uzvarētājiem Hansabanka dāvinās ceļojumu uz Ventspils Olimpisko centru, izmēģinot Akvaparka, u.c. Ventspils aktīvās atpūtas iespējas. 5.-12. klašu grupā galvenā balva – ceļojums uz Lietuvu, kļūstot basketbola kluba “Lietuvas Rytas” īpašajiem viesiem. Abos ceļojumos uzvarētājiem piebiedrosies Latvijas labākie sportisti. Pārsteiguma un veicināšanas balvas tiks piešķirtas vēl vairākām klasēm un individuāli – aktivākajiem klašu pārstāvjiem.

Konkursa laikā tā dalībniekus gaida dažādi pārsteigumi –ar konkursa “līderiem” klātienē iepazīties dosies Latvijas Olimpiskās vienības dalībnieki, konkursantiem būs jāveic negaidīti uzdevumi, u.c.

Iespējams, Jūsu pilsētā vai rajonā mācās “Sportiskākā klase”. Lai to noskaidrotu, klasei “jāsper” 1. solis – līdz 2007.gada 22. janvārim klašu kolektīvam jāvienojas par piedalīšanos konkursā un jānosūta pieteikuma anketa uz Latvijas Olimpisko komiteju: pa faksu – 7282123 vai pa pastu – “Konkursam “Sportiskākā klase”, Latvijas Olimpiskā komiteja, Elizabetes 49, Rīga LV-1010

Konkursa noteikumi un anketas

Informāciju sagatavoja
Ilze Āķe
Latvijas Olimpiskā komitejas preses sekretāre
Tel.: 7282461, 9445209