21.7 °C, 2.3 m/s, 73.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVai bibliotēka prot piesaistīt jaunus klientus ?
Vai bibliotēka prot piesaistīt jaunus klientus ?
13/12/2006

Trešdien, 13.decembrī Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā Latvijas Bibliotekāru Biedrības Zemgales nodaļa savu darbību 2006. gadā noslēdz ar semināru par tēmu „Klientu apkalpošanas menedžments publiskajās bibliotēkās”

LBB Zemgales nodaļas valde iepriekšējā tikšanās reizē aptaujāja Bauskas, Dobeles, Jelgavas pilsētas un rajona bibliotekārus par to, kādi bibliotekārā darba jautājumi ir aktuāli un būtu apspriežami kopā sanākot. Ieteikumus apkopojot, tapa projekts par semināra rīkošanu Zemgales reģiona publiskajām bibliotēkām, kuru atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Neraugoties uz bibliotēkās sniegto pakalpojumu klāsta paplašināšanos, lasītāju skaitam ir tendence samazināties. Kādēļ tas ir tā? Vai bibliotēka prot piesaistīt jaunus klientus ? Kā nodrošināt diferencētu pieeju klientiem? Cik nozīmīgas lietotāju intereses piesaistīšanā ir literatūras izstādes? Tās , un vēl citas ir notiekošā bibliotekāru profesionālā saieta tēmas. Galvenie lektori ir kolēģi no Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Rīgas Centrālās bibliotēkas.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkas direktores vietniece
Dzintra Punga