23.7 °C, 2.5 m/s, 68.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavu apmeklēs Eiropas Slimību Profilakses un Kontroles centra eksperti
Jelgavu apmeklēs Eiropas Slimību Profilakses un Kontroles centra eksperti
08/12/2006

Otrdien, 12.decembrī Jelgavu apmeklēs Eiropas Komisijas un Eiropas Slimību Profilakses un Kontroles centra eksperti ar pārstāvi no Sabiedrības veselības aģentūras.

Vizītes mērķis ir iepazīties ar Jelgavas pilsētas rīcības plānu gripas (PG) pandēmijas gadījumā, tikties ar atbildīgajām personām par rīcības plānu, iepazīties ar gripas epidemioloģisko uzraudzību reģionālajā līmenī, uzliesmojuma izmeklēšanas iespējām, kā arī apmeklēt Jelgavas pilsētas slimnīcu un vienu ģimenes ārsta praksi.

Plkst. 10:00 Lielajā ielā 11 Tūrisma zālē Eiropas Komisijas eksperti un Sabiedrības veselības aģentūras Ārkārtas situāciju pārvaldīšanas daļas vadītāja Olita Kravčenko tiksies ar Domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, iepazīsies ar Jelgavas pilsētas rīcības plānu gripas (PG) pandēmijas gadījumā un diskutēs ar atbildīgajām personām par rīcības plānu.

Diskusijā piedalīsies Jelgavas pilsētas ārkārtējās pretepidēmiskās komisijas priekšsēdētājs, Jelgavas pašvaldības izpilddirektors Gunārs Kurlovičs, Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes Veselības aprūpes un veicināšanas nodaļas vadītājs Jānis Vērzemnieks, Sabiedrības veselības aģentūras Jelgavas filiāles vadītāja vietniece Elvīra Brūvere, SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” valdes locekļa vietniece Solveiga Ābola, Pārtikas un veterinārā dienesta Jelgavas pārvaldes vadītājs Arnolds Žilvinskis, Valsts sanitārās inspekcijas Jelgavas kontroles un uzraudzības daļas vadītāja Airisa Lapiņa un Zemgales plānošanas reģiona administrācijas izpilddirektors Raitis Vītoliņš.

Plkst. 11:30 eksperti dosies uz Sabiedrības veselības aģentūras Jelgavas filiāli, lai iepazītos ar gripas epidemioloģisko uzraudzību reģionālajā līmenī, uzliesmojuma izmeklēšanas iespējām un informāciju par imunizāciju.

Savukārt plkst. 14:30 delegācijas pārstāvji apmeklēs SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” un vienu ģimenes ārsta prakses vietu (atpakaļceļa uz Rīgu – Ozolniekos).

Informāciju sagatavoja
Laura Majore
Jelgavas pašvaldības sabiedrisko attiecību sektora speciāliste
3005574, 26588840

www.jelgava.lv