23.7 °C, 2.5 m/s, 68.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas reģionālajam Pieaugušo izglītības centram – 10 gadi!
Jelgavas reģionālajam Pieaugušo izglītības centram – 10 gadi!
04/12/2006

Centra radošais kolektīvs, izvērtējot šajā laika posmā paveikto, ar gandarījumu atzīst, ka JR PIC darbību raksturo būtiska kvantitatīva un kvalitatīva izaugsme. Ar katru gadu turpina pieaugt izglītojamo skaits un līdz ar to arī piedāvāto izglītības programmu daudzveidība.

Jelgavas reģionālais Pieaugušo izglītības centrs šobrīd ir lielākais un modernākais Latvijā – gan tehniskā, cilvēkresursu, gan saturiskā ziņā. Ikviens, kas šodien apmeklē mūsu iestādi un iepazīstas ar tās darbības modeli, atzīst, ka Jelgavas pašvaldības izglītības attīstības politika ir bijusi ļoti gudra un tālredzīga. Mērķtiecīgi veicot ES fondu līdzekļu piesaisti, esam jau veikuši virkni risināmo uzdevumu, kas iezīmēti Nacionālās attīstības plānā:
• Sagatavota mūsdienīga mācību bāze, datorklases, top e-tālmācības sistēma.
• Nodrošināta pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem.
• Izveidota Metālapstrādes filiāle profesionālai izglītībai.
• Uzkrāta nozīmīga pieredze metodiskā darba vadībā un izglītības programmu veidošanā.
• Pasākumu organizēšanā: iedzīvotāju iesaistei mūžizglītības procesos, sociālās atstumtības mazināšanai, darba meklētāju atbalstam, jauniešu profesionālajai orientācijai, pedagogu kvalifikācijas pilnveidei, uzņēmēju atbalstam.
• Izveidota metodiski pedagoģiskā bibliotēka, videotēka, interaktīvo mācību līdzekļu krājumi.
Plānojot savu darbību, maksimāli cenšamies apvienot spēkus un sadarboties ar iestādēm, uzņēmumiem, skolām un sabiedriskajām organizācijām, jo ir svarīgi uz izglītību raudzīties no dažādiem skatu punktiem – no uzņēmēja, no vecāku, no studējošā, no sabiedrības. Tikai tā var tapt jaunas, aktuālas tālākizglītības programmas, kas ikvienam no mums palīdzētu sagatavoties konkurētspējīgai praktiskai darbībai saskaņā ar sabiedrības perspektīvajām vajadzībām.
Plānojot darbu nākotnei, redzam to kā secīgu turpinājumu jau paveiktajam – no atsevišķiem tālākizglītības pasākumiem uz efektīvu profesionālās pilnveides sistēmu. Mēs visi kopā to varam, jo dzīvojam pilsētā, kur izglītība ir centrā, un kur izglītībai ir savs centrs.

1996. gads – dibina Pieaugušo izglītības centru.
2005. gads – Pieaugušo izglītības centrs apvienojas ar Metodiski informatīvo centru.
Darbinieki – 30 darbinieki, no tiem 9 tehniskie darbinieki.
Nodaļas – darbojas piecas nodaļas: Skolu atbalsta; Pieaugušo tālākizglītības; Uzņēmējdarbības atbalsta; Informāciju tehnoloģiju; Metālapstrādes filiāle.
Resursi – metodiskā bibliotēka; četras datorklases; konferenču zāle 200 un 60 cilvēkiem; 11 labiekārtotas auditorijas; lifts; kafejnīca.

Apbalvojumi – 1. vieta konkursā «Sakoptākā dzīves telpa 2006» nominācijā «Sakoptākais uzņēmums, valsts vai pašvaldības iestāde»; Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija atzinība par atsaucību, veiksmīgu sadarbību un dalību pirmajā izstādē «Reģionālā attīstība Latvijā 2006»; apvienība «Apeirons» Gada balva «Zelta kruķis 2005» par humānāko ēku nominācijā «valsts un pašvaldības iestādes.

Informāciju sagatavoja:
Jelgavas reģionālā pieaugušo izglītības centra direktore
Sarmīte Vīksna