20.9 °C, 2.9 m/s, 67.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavnieki gatavojas svētkiem
Jelgavnieki gatavojas svētkiem
10/11/2006

Vai vēlies uzzināt, kāpēc sniedziņš tik pūkains un balts, kas rūķu pasaulē jauns…tad nāc, sagaidi brīnumus kopā ar mums un palīdzi iedegt mūsu pilsētas lielo svētku egli 8. decembrī kopā ar Ziemassvētku vecīti.

Šogad pilsētas egle Jelgavā tiks iedegta Hercoga Jēkaba laukumā, turklāt pirmssvētku laikā turpinās pilsētas rotāšana un īsi pirms svētkiem darbosies Ziemassvētku tirdziņš.

Kā stāsta pilsētas galvenais mākslinieks Georgs Svikulis: „Pilsētā būs apskatāmi trīs dažādi izgaismojumu veidi – gaismas konusi, gaismas sieti un gaismas zvaigznes. Dekorāciju centrālā ass būs Hercoga Jēkaba laukums, kur atradīsies Ziemassvētku egle”.

Jau otro gadu Ziemassvētku egle tiks uzstādīta pēc Baranoviču – Jelgavas sadraudzības pilsētas Baltkrievijā projekta, kas pagājušajā gādā Jelgavai tika pasniegts kā dāvinājums.

Projekts paredz, ka egles pamatā tiks izmantota 14 metrus augsta metāla konstrukcija, uz kuras tiks izvietotas ap 45 mazāka izmēra egles augstumā no diviem līdz pieciem metriem. Egles plānots kārtot četrās kārtās un to kopējais augstums gala rezultātā būs aptuveni 18 metri.
Tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš Hercoga Jēkaba laukumā sāks darboties 22.decembrī plkst. 12:00 un apmeklētajiem būs iespēja to apmeklēt līdz 24.decembrim plkst. 14.00. Pagājušajā gādā tajā piedalījās vairāk nekā 30 tirgotāji. Turklāt pirmssvētku dienās tirdziņa apmeklētājus priecēs īpaši sagatavota mākslinieciskā programma.
Šogad papildus finansējums Jelgavas pašvaldības aģentūrai “Pilsētsaimniecība” svētku pasākumu organizēšanai tika piešķirts jau augustā. Gatavojoties svētkiem, “Pilsētsaimniecība” izsludinājusi iepirkumu konkursus par gaismas dekoru montāžām pilsētas Ziemassvētku eglēs, ielās, pie elektroapgaismes stabiem un elektro pieslēgumiem Jelgavas pilsētas objektos. Precīzas kopējās izmaksas būs zināmas pēc iepirkumu konkursu procedūru noslēgšanas, taču plānots, ka tās varētu būt aptuveni 35 000.

Tāpat pašvaldība aicina būt aktīviem arī uzņēmējiem un iestādēm, iesaistoties svētku noskaņas radīšanā Jelgavā. Ja uzņēmums vai iestāde ir gatava piedalīties un izrotāt savā teritorijā esošos kokus ar svētku lampiņām, pašvaldības aģentūra „Pilsētsaimniecība” nodrošinās, lai lampiņas tiktu iekārtas kokus un pieslēgtas pilsētas apgaismojumam. Precīzāku informāciju iespējams iegūt aģentūrā „Pilsētsaimniecība”, zvanot pa tālruni 3084480 direktora vietniekam realizācijas jautājumos Jānim Langem.

Informāciju sagatavoja
Laura Majore
Jelgavas pašvaldības sabiedrisko attiecību sektora speciāliste
3005574, 26588840