20.9 °C, 2.9 m/s, 67.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStudentu diena ne tikai studentiem
Studentu diena ne tikai studentiem
08/11/2006

17. novembrī Jelgavā jau 14 reizi sabrauks studenti no visas Latvijas, lai studentu galvaspilsētā svinētu savu dienu.

Ar katru gadu Studentu dienas pasākumi iegūst arvien lielāku ievērību un šis gads atkal būs īpašs – Jelgavā ieradīsies nevien studenti, bet arī visu augstskolu rektori, jo te risināsies augstskolu rektoru padomes sēde. Tas nozīmē, ka tā būs vēl viena iespēja pilsētai sevi parādīt.

To, ka šī diena ir nevien jautras izdarības pašiem studentiem, bet arī iespēja sevi popularizēt pilsētai, jau novērtējusi Jelgavas pašvaldība, kura jau pāris gadus finansiāli atbalsta Studentu dienas.

Mēs kā pasākumu rīkotāji vēlamies, lai ne tikai studenti iepazītu Jelgavu, bet arī jelgavniekiem būtu iespēja iepazīt studentus un atcerēties laikus, kad paši vēl mācījās augstskolās. Tāpēc ikvienu no mūsu pasākumiem laipni aicināts apmeklēt ikviens pilsētnieks. Šis būs pirmais gads, kad arī mēs, organizējot pasākumus, jau cenšamies iesaistīt Jelgavas skolēnus. Šoreiz viņiem tiek piedāvāta iespēja izveidot savu komandu un startēt konkursā «Jautrākie un asprātīgākie Latvijā 2006», kas jau ilgus gadus ir neatņemama Studentu dienas daļa.

Protams, studentu dzīve vienmēr asociējas ar skaļām izdarībām un jautrību, taču jau vairāku gadu garumā Studentu pašpārvalde, rīkojot šo pasākumu, ir pierādījusi, ka mēs protam rūpēties arī par drošību. Jau pagājušajā gadā centrālās notikumu vietas uzraudzīja profesionāla apsardzes firma un tāpēc varējām izvairīties no nopietniem sabiedriskās drošības pārkāpumiem. Arī šogad par drošību un apkārtējo mieru ir domāts.

«Studentu diena 2006» programma:
10:00  Augstskolu sporta sacensības – LLU Sporta namā.
10:00  Studentu dienai un studentiem veltīts starpkonfesionāls dievkalpojums – Sv. Annas ev.lut. baznīcā. 
12:00  svinīgā «Studentu diena 2006» atklāšana – Jelgavas pils pagalmā.
13:00  Seminārs augstskolu preses izdevumu redaktoriem «Drukātie un interaktīvie mediji Latvijas augstskolās» – Jelgavas pils Sudraba zālē.
15:00  Jauna sadziedāšanās spēle «Studentu dziesmu pasaule» kopā ar Normundu Jakušonoku – Jelgavas sporta hallē.
16:00  Latvijas augstskolu Teātra sporta turnīrs – Studentu teātrī.
17:00  Tērpu kolekcijas «Ņina» skate. Tērpu dizains Baiba Ladiga (modes nams «Tēma») – Jelgavas sporta hallē.
18:00  «Jautrākie un asprātīgākie Latvijā 2006» – Jelgavas sporta hallē.
21:00  Vakara noslēgums – Jelgavas sporta hallē (Double Faced Eals; Credo; Hospitāļu iela; Paralēle; H2O, DJ apvienība Jaffa un Roberts Lejasmejers (European hit radio) ) un naktsklubā Tonuss (Aisha kopā ar T – Band)
03:00  Agrās brokastis studentiem – piedāvā «Valmieras piens» un «Fazer maiznīca» – Jelgavas sporta hallē.

Madars Bitītis
LLU Studentu pašpārvaldes vadītājs
http://www.llusp.lv/sdienas.php