22.5 °C, 4.7 m/s, 58.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas mākslas skolā varēs mācīties bez maksas
Jelgavas mākslas skolā varēs mācīties bez maksas
27/07/2006

Foto: Anda Stankēviča

Foto: Anda Stankēviča

Kurlovičs uzsver, ka ģimenes, kuras deklarētas Jelgavā un kurām Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā piešķirts trūcīgās ģimenes statuss, par datorgrafikas interešu grupas apmeklējumu būs jāmaksā 2,5 lati. Pārējiem bērniem par interešu grupas apmeklējumu būs jāmaksā 5 lati mēnesī. Atlaides trūcīgajām ģimenēm paredzēts segt no pašvaldības sociālā budžeta.

Jelgavas Mākslas skolā pašreiz piecās klasēs profesionālās ievirzes izglītību apgūst 166 skolēni vecumā no 10 gadiem. Skolā apgūst zīmēšanu, gleznošanu, kompozīcijas, mākslas valodas pamatus un veidošanu (veidošanā izmanto ģipsi, mālu, plastilīnu un citus materiālus). “Ar bērniem strādā skolotāji, kuri ir ne tikai augsti izglītoti savas jomas speciālisti, bet arī paši veic radošo darbību piedaloties dažādās mākslas izstādēs Jelgavā, Rīgā un daudzās citās pilsētās. Tiek daudz domāts arī par bērnu radošo darbu publisku izstādīšanu, lai varētu pārliecināties par apgūto prasmju galarezultātu”, gandarīta ir Jelgavas Mākslas skolas direktore Anda Stankeviča.
Kā stāsta Stankēviča: „Audzēkņu darbu skates – izstādes notiek divas reizes gadā. Beidzot skolu, audzēkņi strādā nobeiguma darbus, kurus bērni jau iepriekš iecerējuši kādai konkrētai vietai. Šie darbi tiek veidoti skolām, bērnudārziem un citām sabiedriskām vietām dažādās tehnikās, arī stikla apdares tehnikā. Savukārt, vasarā 10 dienas skolēni strādā plenērā, kuras noslēgumā darbi tiek eksponēti vispārējai apskatei. Šogad vasaras prakses vieta bija Upesgrīvā, bet kopumā tādas notiek jau 15 gadus dažādās Latvijas vietās.”
Mācībām Jelgavas Mākslas skolā varēs pieteikties 25. un 26. augustā. Šajās divās dienās bērniem būs jāveic nelieli radošie pārbaudes darbi, lai noteiktu to zināšanas un iemaņas mākslas pamatos.
Šogad septembrī Jelgavas Mākslas skolai aprit 20 gadi kopš skolas izveidošanas. Par godu svētkiem Jelgavas Kultūras namā tiks atklāta mākslas darbu izstāde.

Informāciju sagatavoja Jelgavas pašvaldības
preses sekretārs Jānis Zemene