22.9 °C, 2.2 m/s, 64.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiRivža ir gandarīta par Jelgavas lielo atbalstu izglītībai
Rivža ir gandarīta par Jelgavas lielo atbalstu izglītībai
20/07/2006

Iepazīstinot presi ar pārrunātajām aktualitātēm, B. Rivža izteica gandarījumu, ka Jelgava ir viena no tām pilsētām, kura kā galveno prioritāti ir izvirzījusi izglītības attīstību ne tikai vidējās un arodizglītības līmenī, bet arī augstākajā izglītībā, ņemot vērā Latvijas Lauksaimniecības universitātes lielo potenciālu. Kā viens no veiksmīgākajiem uzņēmēju un zinātnieku sadarbības veicināšanas piemēriem ir Zemgales tehnoloģiskā parks, kur plānots izveidot vairākus pētniecības centrus, lai radītu tehnoloģiski inovatīvus risinājumus un ieviest tos ikdienas lietošanā.”

Tika pārrunāts arī būtisks jautājums par Jelgavas 4. vidusskolas mācību telpas paplašināšanu un materiāltehniskās bāzes nodrošināšanu, ņemot vērā patreizējo skolas lielo noslogotību un perspektīvā prognozējamo skolēnu skaita palielināšanos. „Jelgavas 4. vidusskola ir Jelgavas lielākā skola, kurā mācās bērni ne tikai no pilsētas, bet arī no Jelgavas rajona, līdz ar to ir izveidojusies telpu pārslogotība. Lai atrisinātu radušos problēmu, Valsts investīciju programmā ir iesniegts piebūves celtniecības projekta pieteikums nepieciešamā finansējuma piesaistei.” uzsver A. Rāviņš.

A.Rāviņš ministri informēja arī par Jelgavas izglītības iestāžu gatavību jaunajam mācību gadam, norādot, ka līdz jaunā mācību gada sākumam tiks pabeigti renovācijas darbi vairākās pilsētas skolās un divu ģimnāziju dabaszinātņu mācību kabinetos.

Informāciju sagatavoja Jelgavas
pašvaldības preses sekretārs Jānis Zemene