22.9 °C, 2.2 m/s, 64.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVeiksmi topošajiem studentiem!
Veiksmi topošajiem studentiem!
19/07/2006

Izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža novēlējusi veiksmi iestājeksāmenos augstskolu reflektantiem, aģentūru LETA informēja ministres padomniece Agnese Korbe.

“Man ir prieks par ikvienu jaunu studentu, jo šie jaunieši ir tie, kuri nodrošinās mūsu valsts izaugsmi un attīstību nākotnē. Īpaši apsveicami, ka aizvien turpina palielināties studētgribošo skaits inženierzinātņu un dabaszinātņu nozarēs,” uzsvēra ministre.

Ministre sola atbalstīt izglītības veicināšanu un tai piedāvā piešķirt papildus līdzekļus. Pēc viņas domām, ja Latvija rūpēsies par izglītības kvalitāti, tā stiprinās savas pozīcijas pasaulē kā uz zināšanām un intelektuālo potenciālu balstīta valsts.

Rivža pateikusies arī absolventu vidusskolu vadītājiem, pedagogiem un vecākiem, kas snieguši jauniešiem atspēriena punktu izglītības ieguvei.

Saskaņā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Uzņemšanas komisijas publicēto informāciju LLU mājas lapā, līdz 19. jūlija plkst. 8:45 ir saņemti 1783 pieteikumi pilna laika klātienes studijām un 270 pieteikumi nepilna laika neklātienes studijām.

Vislielākais konkurss veidojas būvniecības studiju programmā, kur jau šobrīd ir reģistrēti 4,45 pretendenti uz vienu budžeta vietu. Liels skaits pieteikumu ir saņemts arī ainavu arhitektūras un plānošanas, un zemes ierīcības studiju programmās. Populāras ir arī ekonomikas un organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģijas bakalaura studiju programmas.

Tāpat līdz 29. jūlijam ir iespējams pieteikties augstākā līmeņa studijām un studijām LLU filiālēs. Šobrīd ir saņemti 146 pieteikumi augstākā līmeņa studijām, no kuriem 98 pieteikumi ir saņemti tieši studijām pilna laika klātienē. Tiek prognozēts, ka LLU filiālēs kopumā pieteiksies 170 studētgribētāji.

Visaptverošu informāciju par augstāko izglītību ir iespējams iegūt Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centra mājas lapā www.aiknc.lv un Izglītības un zinātnes ministrijas mājas lapā www.izm.gov.lv, savukārt sīkāka informācija par studijām LLU ir pieejama universitātes mājas lapā www.llu.lv.

Informācija sagatavota Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā, izmantojot LETA materiālus