27.1 °C, 3.7 m/s, 37 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiGrāmatā “Manā skolā mācās čigāni” publicēti Jelgavas bērnudārza „Pasaciņa” skolotāju darbi
Grāmatā “Manā skolā mācās čigāni” publicēti Jelgavas bērnudārza „Pasaciņa” skolotāju darbi
27/06/2006

Svētkos piedalās konkursa dalībnieki un uzvarētāji, Īpašu uzdevumu ministra sekretariāta pārstāvji, bijušais integrācijas ministrs un Saeimas deputāts Ainārs Latkovskis, Izglītības iniciatīvu centra, pašvaldību pārstāvji un citi viesi.

Grāmata “Manā skolā mācās čigāni” ir tāda paša nosaukuma konkursa rezultāts. Tajā apkopoti labākie no vairāk kā 170 iesniegtajiem konkursa darbiem – stāsti, zīmējumi, gleznojumi, dzejoļi, atmiņu esejas, fotogrāfijas ar aprakstiem par to, kā Latvijas bērnudārzos, skolās, kaimiņos, sabiedrībā dzīvo kopā dažādu tautību bērni – arī čigānu. Darbu autori – lieli un mazi: bērni, skolēni un studenti, pedagogi profesionāļi un vecmāmiņas, topošie mākslinieki un rakstnieki. Jaunākajam grāmatas darba autoram ir 5 gadi, bet vecākajam – 73 gadi.

No Jelgavas tika iesūtīti Vircavas vidusskolas pirmskolas grupas un bērnudārza „Pasaciņa” darbi. Grāmatā ir publicēti divi bērnudārza „Pasaciņa” skolotāju darbi. Tie ir skolotājas Janas Zaķes diplomdarbs “5-6 gadus vecu čigānu bērnu integrācija pirmsskolā” un skolotājas palīdzes Ligitas Sunītes stāsts, kurā viņa apraksta organizēto Ziemassvētku kultūras pasākumu, akcentējot čigānu kultūras tradīcijas.

Visus konkursa darbus izvērtēja konkursa komisija un atlasīja interesantākos publicēšanai grāmatā. Grāmatā “Manā skolā mācās čigāni” publicēti 30 labākie darbi. Šī grāmata ne tikai krāsaini atspoguļo veiksmes stāstus par čigānu bērnu iekļaušanos mūsdienu skolā, bet arī ir spilgts pierādījums tam, ka Latvijā veidojas toleranta, brīva no aizspriedumiem un draudzīga sabiedrība.

Informācija sagatavota Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā