22.9 °C, 2.2 m/s, 64.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā beidzies 3.pasaules čempionāts stājhokejā
Jelgavā beidzies 3.pasaules čempionāts stājhokejā
24/05/2006

Čempionāts noslēdzās ar spēlēm par medaļām, no kurām par bronzu cīnījās Somija – Latvija ar rezultātu 10:2, savukārt spēlē par zelta medaļām Kanāda – ASV uzvaru guva pirmā ar rezultātu 5:2.
Čempionātā piedalījās arī Krievija, taču tā par medaļām necīnījās, jo nevēlējās ievērot nolikumu un atteicās iziet medicīnisko pārbaudi.

Kā jau minēts, labākā vārtsarga titulu ieguva Egils Žukas no Latvijas, par labāko aizsargu tika atzīts Ville Varameki (Waarameki) no Somijas, savukārt no Kanādas par labāko uzbrucēju tika atzīts Deniss Zborils un no šīs valsts tika nominēts arī rezultatīvākais spēlētājs Tons Rins (Tonnns Rinns).
Kopā ar minētajām čempionātā piedalījās stājhokeja komanda arī no Čehijas.

Latvijas komandā kopā spēlēja 15 puiši, no kuriem liela daļa ir jelgavnieki, taču komandu pārstāv arī hokejisti no Rīgas, Madonas, Siguldas, Jūrmalas, Dobeles un Brocēniem.

Lielu ieguldījumu čempionāta organizēšanā sniedza Jelgavas pilsētas pašvaldība. Ne tikai finansiāli atbalstot ar 50 000 latu, bet arī plānojot čempionāta norisi un veidojot čempionāta organizēšanas komiteju, kurā tika apvienoti labākie pilsētas speciālisti, lai kopīgi realizētu uzticēto uzdevumu. Sporta bāze bija jāsagatavo atbilstoši pasaules stājhokeja čempionātu noteikumiem, jānodrošina spēlētāju uzņemšana pilsētā, jāgādā par pasākuma drošību un kārtību, kā arī sekmīgi jārealizē plaša kultūras un sporta programma.

Informācija sagatavota Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā