21.4 °C, 2.7 m/s, 73.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiKlajā nākusi jauna “Melno punktu karte”
Klajā nākusi jauna “Melno punktu karte”
18/10/2005

Jaunajā izdevumā, līdzīgi kā divu iepriekšējo gadu versijās, ir ne tikai Latvijas valsts autoceļu bīstamo punktu karte, bet arī lielāko pilsētu – Rīgas, Liepājas, Ventspils, Daugavpils, Rēzeknes, Jūrmalas un Jelgavas kartes, uz kurām atzīmētie bīstamākie krustojumi. Šogad Melno punktu kartes tirāža palielināta līdz 10 000 eksemplāriem. Izdevumu sagatavojusi Satiksmes ministrija sadarbībā ar VAS “Latvijas valsts ceļi” un Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD).

Ceļu posmu un krustojumu bīstamība noteikta, ņemot vērā satiksmes negadījumu biežumu un negadījumos cietušo skaitu. Ceļu bīstamāko posmu apzināšana, izpēte, audits un rekonstrukcija notiek ne vien Latvijā, bet arī citās Eiropas valstīs. Melno punktu kartes izdošana ir viens no pasākumiem autoavārijās bojā gājušo skaita samazināšanai, ko Latvijas Republikas Satiksmes ministrija veic saskaņā ar 2003. gada decembrī Eiropas transporta ministru sanāksmē pieņemto Veronas deklarāciju, kura par prioritāti izvirza Eiropas ceļu bīstamāko vietu apzināšanu un sabiedrības informēšanu par tām.

Melno punktu karte ir bezmaksas izdevums, ko autovadītāji varēs saņemt CSDD un VAS “Latvijas valsts ceļi” nodaļās, kā arī Statoil degvielas uzpildes stacijās. Autovadītāji jaunākajā Melno punktu kartes izdevumā atradīs noderīgu informāciju par būtiskākajām izmaiņām Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas stājas spēkā 2005.gada 14. oktobrī.

Satiksmes ministrija atgādina: Esi uzmanīgs, tuvojoties „melnajam punktam”, samazini ātrumu! Sargā sevi un sev tuvos cilvēkus!

Informāciju sagatavoja Aldis Bite, Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais referents