22.9 °C, 2.2 m/s, 64.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā sākas amatierteātru festivāls
Jelgavā sākas amatierteātru festivāls
07/10/2005

Festivālā ar jaunākajiem iestudējumiem piedalās arī amatierteātri no Limbažiem, Zaļeniekiem, Aizkraukles, Ogres un Valkas. Festivāla gaitā trīs dienās skatītāji varē vērot deviņas izrādes. 

8.oktobrī, plkst.10 notiks amatierteātru festivāla atklāšana. Sarīkojuma gaitā izskanēs atceres vārdi aktrisei, Jelgavas Goda pilsonei Elzai Radziņai. Piedalīsies aktieris Oļģerts Šalkonis.

Plkst.10.30 paredzēta Jelgavas Ādolfa Alunāna teātra izrāde – Jāņa Jurkāna luga “Vistas”. Izrādes režisore ir Lūcija Ņefedova, dekorators Edvīns Kalnenieks. Paredzēts, ka festivālā viesosies lugas autors.

Plkst.13 Ausekļa Limbažu teātris uzstāsies ar Māras Zālītes lugu “Zemes nodoklis”. Izrādes režisore ir Inta Kalniņa. Izrāde notiks Jelgavas Ādolfa Alunāna teātra kamerzālē.

Plkst.16 turpat Zaļenieku amatierteātris skatītājiem piedāvās Harija Gulbja lugu “Cīrulīši”, režisore Lūcija Ņefedova.

Plkst.19 Jelgavas Ādolfa Alunāna teātris un Jelgavas 5.vidusskolas jauniešu teātra studija “Kaija” rādīs Rūdolfa Blaumaņa komēdiju “Trīnes grēki”. Izrādes režisors ir Arvīds Matisons, bet dekorators Edvīns Kalnenieks. Izrāde notiks krievu valodā.

Dienas noslēgumā, plkst.21.30, Alunāna parkā notiks piemiņas brīdis pie Ādolfa Alunāna pieminekļa.

Svētdien plkst.10 Aizkraukles leļļu teātris uzstāsies ar izrādi “Tims” un Māras Svīres lugu “No astes līdz ūsām”. Iestudējumu režisors ir Juris Babris.

Plkst.12 Ogres Tautas teātris skatītājiem piedāvās Lelde Stumbres lugu “Aklā siena”. Izrādes režisors ir Jānis Kaijaks, bet dekoratore Kristīne Zobena.

Plkst.14.30 Jelgavas Ādolfa Alunāna teātra kamerzālē Valkas pilsētas teātris rādīs Leldes Stumbres lugu “Sunītis”, režisors Aivars Ikšelis.

Plkst.16 festivāla izskaņā Aizkraukles Tautas teātris uzstāsies ar Rūdolfa Blaumaņa lugu “Zagļi”. Izrādes režisors ir Juris Kalvišķis, bet dekoratore – Taiga Kalvišķe. 

LETA
www.leta.lv