17.2 °C, 3.8 m/s, 79.3 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaZemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonā notiks interešu diena; tai vēl var pieteikties
Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonā notiks interešu diena; tai vēl var pieteikties
09/11/2023

Gaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienu, Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljonā Dambja ielā 22 trešdien, 15. novembrī, notiks interešu diena. Tās laikā būs iespēja iepazīt Zemessardzes ikdienu, apskatīt ekipējumu un kaujas transportu. Apmeklējums iepriekš obligāti jāpiesaka.

Interešu diena bataljonā tiek organizēta jau vairākus gadus, tādējādi veicinot patriotisko audzināšanu. Un arī šogad 15. novembrī no pulksten 9 līdz 15 pie Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona iedzīvotājiem būs iespēja iepazīt Zemessardzes ikdienu, apskatīt ekipējumu un kaujas transportu. “Ik gadu pirms valsts svētkiem no bērnudārziem un skolām saņemam jautājumu, vai varēs nākt ciemos uz bataljonu. Ņemot vērā pastiprināto interesi, lēmām, ka arī šogad ir jāorganizē interešu diena. Īpaši tajā gaidīti bērndārznieki un skolēni. Katrai ekskursantu grupai tiek piedāvāts konkrēts laiks, un šobrīd vēl ir brīvi laiki ekskursijām,” stāsta Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona dižkareive Laila Dauģele. Lai pieteiktos bataljona apmeklējumam, interesenti lūgti zvanīt pa tālruni 28972740 vai rakstīt pa e-pastu laila.daugele@mil.lv.

Jāatgādina, ka, lai pieteiktos dienestam Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonā, Jelgavas valstspilsētas un novada iedzīvotāji aicināti zvanīt pa tālruni 25424404, rakstīt uz e-pasta adresi 52bn@mil.lv vai personīgi ierasties vienībā Jelgavā, Dambja ielā 22. Savukārt, lai iestātos Zemessardzē jebkurā citā bataljonā, jāsazinās pa tālruni 1811 vai e-pastu esizemessargs@mil.lv vai jāaizpilda anketa vietnē www.klustikaravirs.lv/dienests-zemessardze.