18.1 °C, 1.9 m/s, 75.2 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimeneLāčplēša dienas lāpu gājienu un koncertu varēs skatīties tiešraidē
Lāčplēša dienas lāpu gājienu un koncertu varēs skatīties tiešraidē
10/11/2023

Sestdien, Lāčplēša dienā, jelgavnieki pulksten 17 aicināti doties lāpu gājienā no Dambja ielas līdz Lāčplēša piemineklim. Lāpu gājiena noslēguma posmu no Pasta un Stacijas ielas līdz Lāčplēša piemineklim, svinīgo brīdi, kā arī koncertu patriotiskās noskaņās kopā ar grupu “TirkizBand”, jaukto kori “Balti” un Jelgavas popkori, varēs skatīties arī tiešraidē Jelgavas pašvaldības mājaslapā www.jelgava.lv un “Facebook” Jelgavas lapā @Jelgavas pilsēta.

Lāpu gājienam jelgavnieki aicināti pulcēties no pulksten 16.20 Dambja ielā. Gājienu iesāks Zemessardze, Valsts policija, Pašvaldības policija un citas militarizētās struktūrvienības, savukārt pēc tam stāsies pārējie gājiena dalībnieki.

ŠEIT tiks pārraidīta gājiena tiešraide.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitātes norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas, saglabāšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai. Sīkāka informācija par personas datu apstrādi Jelgavas pašvaldībā ir pieejama ŠEIT.

Gājiena dalībnieki tradicionāli aicināti ņemt līdzi lāpas, pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti un pie Lāčplēša pieminekļa nolikt ziedus un sveces. Būtiski uzsvērt, ka, ievērojot drošības noteikumus, pasākuma izskaņā pilsētnieki aicināti nodzēst savas lāpas un drošības nolūkos arī pārliecināties, ka tās ir nodzisušas. Saudzējot dabu, iedzīvotāji aicināti arī izvērtēt iespēju saglabāt savu lāpu, lai to varētu izmantot svētku reizē nākamgad.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka gājiena maršrutā tā norises laikā būs slēgta satiksme. Vairāk par satiksmi ŠEIT.