17.2 °C, 3.8 m/s, 79.3 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJelgavas Pilsētas bibliotēka piedāvā “Sarunvalodas klubiņu”
Jelgavas Pilsētas bibliotēka piedāvā “Sarunvalodas klubiņu”
08/11/2023

Jelgavas Pilsētas bibliotēka aicina mazākumtautību iedzīvotājus pieteikties “Sarunvalodas klubiņam”, kas sāksies 13. novembrī. Sarunvalodas klubiņš tiek organizēts, lai veicinātu latviešu valodas prasmju pilnveidi un palīdzētu pārvarēt valodas barjeru tiem cilvēkiem, kuriem latviešu valoda nav dzimtā valoda, kā arī lai palīdzētu praktizēt valodu tiem iedzīvotajiem, kuriem jākārto valsts valodas prasmju pārbaude.

Nodarbības notiks Jelgavas Pilsētas bibliotēkas mazajā zālē katru pirmdienu no pulksten 16 līdz 18, sākot no 13. novembra. Kopumā paredzētas desmit nodarbības: 13., 27. novembrī, 4., 11., 18. decembrī, 2024. gada  8., 15., 22., 29. janvāris un  5. februārī.

Klātienes nodarbībās, veicot dažādus praktiskus mācību uzdevumus, dalībnieki varēs pilnveidot latviešu valodas runātprasmi, lasītprasmi un rakstītprasmi. Tiks runāts par dažādām tēmām – par sevi, savu dzīvesvietu, dienas režīmu, interesēm, kultūru Latvijā, karjeru un citām gan individuāli, gan pāros. Savukārt tematu apguvei tiks izmantotas dažādas spēles un uzdevumi.

Latviešu valodas vingrinājumus nodrošinās bibliotēkas darbiniece, diplomēta latviešu valodas skolotāja Gundega Kalniņa.

Vietu skaits “Sarunvalodas klubiņā” ir ierobežots – līdz 15 cilvēkiem, tāpēc nepieciešams iepriekš pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu elektroniski https://saite.lv/Obj vai Jelgavas Pilsētas bibliotēkas 1. stāvā Akadēmijas ielā 26.