26.7 °C, 4.4 m/s, 46.8 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsSveikti sportisti par sasniegumiem septembrī
Sveikti sportisti par sasniegumiem septembrī
24/10/2023

Lai popularizētu sportu un Jelgavas sportistu sasniegumus, 24. oktobrī viesnīcas un sporta kompleksa “Zemgale” konferenču zālē sveikti Jelgavas sportisti un viņu treneri par sasniegumiem septembrī.

“Šodien, sveicot sportistus par sasniegumiem, gribu norādīt uz kādu svarīgu aspektu, par kuru ikdienā varbūt domājam mazāk. Un tas ir – pirmais treneris, kurš varbūt sportistam ir ticējis vairāk nekā viņš pats sev,” klātesošos uzrunāja Jelgavas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne un pasniedza ziedus Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas un Jelgavas Vieglatlētikas kluba trenerei Aļonai Fomenko, kura pirms dažām dienām saņēma Eiropas Vieglatlētikas asociācijas gada trenera balvu. Pēc tam par sasniegumiem septembrī sveikti seši sportisti un pieci treneri.

 

DAIĻSLIDOŠANA

Septembrī Jelgavā norisinājās starptautiskās slidošanas asociācijas ISU mēroga sacensības “Jelgava cup”, kurās labi nostartēja arī Jelgavas Ledus sporta skolas audzēkņi. Trenera Andreja Brovenko audzēknis Kirils Korkačs izcīnīja 1. vietu junioru grupā, savukārt trenera Romāna Panteļejeva audzēkne Anastasija Konga izcīnīja 4. vietu sieviešu Senior grupā. Kā norāda treneris A.Brovenko, Kirils ir galvenais pretendents, lai pārstāvētu Latviju jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, kas notiks 2024. gada sākumā Dienvidkorejas pilsētā Gangvonā.

 

AIRĒŠANA

Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas airētāji septembrī piedalījās Baltijas jūras valstu kausa izcīņā “Baltic cup”. Emīls Niks Donovs un Valters Sējāns izcīnīja 1. vietu pārairu divniekā 2000 un 500 metru distancē junioriem. Puišu trenere ir Agita Puriņa. Viņa atklāja, ka pērn šis duets Baltijas jūras valstu kausa izcīņā bija trešais ātrākais, un viens no viņu mērķiem bija šogad uzvarēt. Lai mērķi sasniegtu, puiši tam gatavojās jau no sezonas vidus.

 

TEKVONDO

Jelgavas tekvondo kluba “Olimpiks” pārstāvis Ruslans Lepins-Žagars Varšavā piedalījās starptautiskā turnīrā “Polish open G1”. Viņš junioru vecuma grupā svara kategorijā līdz 51 kilogramam izcīnīja 3. vietu. Viņa treneris ir Vitālijs Lepins-Žagars. Kā norāda Ruslans, viņam šogad gaidāms vēl trīs sacensības, tostarp Latvijas čempionāts.

 

TRIATLONS

Kluba “Piramida triathlon club” pārstāvis Gustavs Vīksne izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā akvatlonā U-15 vecuma grupā. Viņam bija jānopeld 500 metri un jānoskrien 2,5 kilometri. Viņa treneris ir Vladimirs Kuzmenko.

 

PAŠI LABĀKIE

Izvērtējot apbalvojumam pieteikto sportistu sasniegumus, ik mēnesi viens sportists un viena sportiste pieaugušo un junioru/jauniešu grupā saņem īpašu apbalvojumu “Mēneša labākais sportists”, bet pārējie – Pateicības rakstu. Septembrī apbalvojumu “Mēneša labākais sportists” pieaugušo grupā saņēma daiļslidotāja Anastasija Konga, bet junioru/jauniešu grupā – daiļslidotājs Kirils Korkačs.

 

PRETENDENTU PIETEIKŠANA

Jāatgādina, ka pretendentus apbalvojumam “Mēneša labākais sportists” var pieteikt ikviena fiziska vai juridiska persona līdz nākamā mēneša 3. datumam (par oktobri – līdz 3. novembrim) pa e-pastu Alona.Fomenko@sports.jelgava.lv. Jānorāda sportista vārds, uzvārds, sacensībās gūtais rezultāts, konkurentu skaits, informācija par pārstāvēto sporta skolu vai klubu un treneri, jāpievieno sacensību protokols. Uz apbalvojumu var pretendēt sportisti no 14 gadu vecuma (daiļslidošanā un mākslas vingrošanā – no 12 gadu vecuma), kas izcīnījuši 1. vietu Latvijas čempionātā vai guvuši panākumus starptautiskās sacensībās. Pieaugušie sportisti sevi var pieteikt paši.