26.7 °C, 4.4 m/s, 46.8 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsAļona Fomenko saņem Eiropas vieglatlētikas asociācijas treneres balvu (precizēta)
Aļona Fomenko saņem Eiropas vieglatlētikas asociācijas treneres balvu (precizēta)
21/10/2023

Šodien, 21. oktobrī, Viļņā notika Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvošanas pasākums “Golden Tracks”. Jelgavniece Aļona Fomenko saņēma trenera balvu.

Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvošanas pasākums “Golden Tracks” notiek katru gadu, un tajā apbalvo labākos sportistus un trenerus un pasniedz balvas citās nominācijās. Latvijas Vieglatlētikas savienība šogad trenera balvai izvirzīja Aļonu Fomenko. “Aļona ir Latvijas Vieglatlētikas savienības Jaunatnes komisijas vadītāja, katru gadu organizējot vairākas Latvijas jauniešu un junioru komandas dalībai Baltijas čempionātā. Turklāt Aļona ir mērķtiecīga trenere, apmeklē dažādus tālākizglītības kursus gan Latvijā, gan ārzemēs. Viņas entuziasms un aizrautība pozitīvi ietekmē arī viņas audzēkņus, un viņas pieredze sacensību organizēšanā un tiesāšanā pozitīvi ietekmē vieglatlētikas attīstību ne viena Latvijā, bet arī viņas pilsētā Jelgavā,” norāda Latvijas Vieglatlētikas savienības sporta direktore Ieva Misāne.

A.Fomenko strādā Jelgavas pašvaldības iestādē “Sporta servisa centrs” par sporta pasākumu organizatori, ir trenere Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolā un vada Jelgavas Vieglatlētikas klubu, kurā strādā arī par treneri.

Jāpiebilst, ka ceremonijā “Golden Tracks” trenera balvu sieviešu konkurencē saņēma A.Fomenko, bet vīriešu konkurencē – Taivo Megi no Igaunijas.