26.7 °C, 4.4 m/s, 46.8 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsFutbolistes izcīna bronzu
Futbolistes izcīna bronzu
19/10/2023

FK “Jelgava” futbolistes, vakar savā laukumā pārspējot “Rīgas futbola skolu-2” ar rezultātu 5:1, nodrošinājušas sev bronzas medaļas Latvijas sieviešu futbola 1. līgā. Šī ir pirmā reize komandas pastāvēšanas vēsturē, kad izcīnītas medaļas.

Šosezon Latvijas sieviešu futbola 1. līgā startēja 11 komandas. Pēc nospēlēta viena apļa, labākās sešas komandas turpināja cīņu par medaļām, bet pārējās piecas komandas savā starpā noskaidroja 7.–11. vietas ieguvējas.

FK “Jelgava” 1. posmu noslēdza ar septiņām uzvarām desmit spēlēs un iekļuva labāko sešiniekā, turpinot cīņu par medaļām. Otrajā posmā sešas komandas aizvadīja apļa turnīru, bet līdz nāca komandu savstarpējās spēles no pirmā posma. Uzsākot cīņu par medaļām, Jelgavas futbolistes gluži vai atguva otro elpu un uzvarēja četrās no piecām spēlēm. “Otrajā posmā meitenes izdarīja fantastisku darbu, uzvarot četras spēles un tikai vienā zaudējot,” ar komandas sniegumu lepojas galvenais treneris Aleksejs Osipovs. Kopumā FK “Jelgava” 2. posmā guva sešas uzvaras desmit spēlēs un sakrāja 18 punktus. Tas komandu ierindo 3. vietā. Lai gan noslēdzošā 1. līgas spēle notiks 22. oktobrī, jau tagad ir skaidrs, ka tuvākās sekotājas nespēs apsteigt jelgavnieces, pat ja pēdējā spēlē uzvarēs. Jāpiebilst, ka Jelgavas futbolistes 2. posmā guva 17 vārtus, bet ielaida 14 vārtus.

“Kopumā sezona bija laba, mūsu mērķis – būt augstāk nekā pagājušosezon – ir izpildīts. Mani priecē tas, ka varējām visām komandām atņemt punktus un parādīt, ka ar mums ir jārēķinās. Komanda parādīja, ka ar pareizo noskaņojumu mūs ir grūti apturēt,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” norāda komandas galvenais treneris. Viņš spriež, ka otrā posma lieliskā snieguma pamatā ir meiteņu vēlme uzvarēt, raksturs, mērķtiecība un komandas vienotība. “Lepojos ar katru no komandas meitenēm. Liels paldies viņām par ieguldīto darbu un bieži vien profesionālo attieksmi treniņos un spēlēs,” tā A.Osipovs. Jāpiebilst, ka iepriekšējā sezonā FK “Jelgava” Sieviešu futbola 1. līgā izcīnīja 4. vietu no desmit komandām.

Lai gan 1. līgā izcīnītas bronzas medaļas, sezona pilnībā vēl nav noslēgusies, jo komandai priekšā pārspēles par iekļūšanu Sieviešu futbola līgā. Sieviešu futbola līgā pēdējās spēles būs 11. novembrī, un tad būs zināms, ar ko būs pārspēles – FK “Jelgava” divu spēļu summā būs jācīnās ar Sieviešu futbola līgas pirmspēdējo komandu.

FK “Jelgava” sastāvā šosezon spēlēja Annija Bušmane, Rendija Baltrušaite, Ketija Daukšte, Denīze Marta Medinika, Daniela Miļūna, Daniela Alehandra Rodrigesa Kalika, Santa Baltause, Alise Keita Baltrušaite, Megija Dresmane, Anna Poņatovska, Karolīna Auziņa, Elizabete Berga, Jevgēnija Blūma, Anna Bogdanova, Ance Daibe, Nikola Daniela Damkova, Felicita Leonora Feigina, Viktorija Fišere, Ksenija Grīnfelde, Baiba Jaunzeme, Sindija Karlinska, Alise Liepiņa, Aļona Pagora, Estere Pikša, Kate Rozenvalde, Sindija Šimiņa, Nellija Smalkā, Elza Renāte Strazdiņa.