26.7 °C, 4.4 m/s, 46.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsBaiba Lulle izcīna Jelgavas čempiones titulu skvošā
Baiba Lulle izcīna Jelgavas čempiones titulu skvošā
10/10/2023

Oktobrī notiks Jelgavas čempionāts skvošā, un kā pirmie sacensības aizvadījuši pieaugušie. Titulu sieviešu konkurencē izcīnīja Jelgavas Skvoša kluba vadītāja un skvoša trenere Baiba Lulle.

Sacensības norisinājās četrās grupās – W1 un W2, M1 un M2. Čempiona tituls tika izcīnīts spēcīgākajās grupās – W1 un M1. Sieviešu konkurencē spēcīgākajā grupā visu pjedestālu aizņēma Jelgavas Skvoša kluba spēlētājas. Finālā kluba vadītāja un trenere Baiba Lulle ar 3:1 pārspēja savu audzēkni Unu Ulmani, kurai sudrabs, savukārt bronza Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas audzēknei Sonorai Liepai.

Vīriešu konkurencē spēcīgākajā grupā uzvarēja un līdz ar to Jelgavas čempiona titulu ieguva Lukass Kančs, kurš dzīvo Jelgavas novadā, bet mācās un trenējas Rīgā. Finālā izvērtās sīva cīņa starp Lukasu un vēl vienu Latvijas izlases spēlētāju rīdzinieku Ivo Strodu. “Ivo spēks pietika pirmajam geimam, kurš tika uzvarēts ar 13:11, bet sekojošajos divos Lukass atspēlējās ar uzviju,” fināla spēli atstāsta B.Lulle. Bronza jelgavniekam Aivaram Brokānam.

Sieviešu W2 grupā nepārspēta palika pieredzējusī rīdziniece Oksana Voroņuka, otrā – jelgavniece Elīna Ozola Tērauda, bronza Ilzei Zilverei-Vītolai no Pļaviņām, kurai sīvu pretestību izrādīja Jelgavas juniore Emīlija Malbārde. Vīriešu M2 grupā uzvara pieredzējušākajam turnīra spēlētājam rīdziniekam Inesim Lūkinam, pret kuru finālā cīnījās cits rīdzinieks Kirils Korolovs. Trešais – Gatis Lagzdiņš no Jelgavas novada Ozolniekiem, kurš izšķirošajā spēlē pārspēja jelgavnieku Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes docētāju Edgaru Pažerauski.

Uzvarētāji tika apbalvoti ar īpašām Jelgavas pilsētas čempionāta medaļām un organizatoru un atbalstītāju sarūpētām balvām.

Jelgavas atklāto čempionātu skvošā, kas ir arī Latvijas Skvoša federācijas reitinga turnīrs, noslēgs juniori 14. oktobrī.

Čempionātu organizē Jelgavas Skvoša klubs ar Jelgavas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs”, sporta preču interneta veikala “Latvin”, sporta preču zīmola “Victor”, kā arī Latvijas Skvoša federācijas atbalstu.