25.8 °C, 4.7 m/s, 45.2 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsBK “Jelgava” šosezon jauns treneris
BK “Jelgava” šosezon jauns treneris
02/10/2023

Piektdien, 6. oktobrī, ar spēli mājas zālē “Ramirent” nacionālās basketbola līgas sezonu sāks BK “Jelgava” vīriešu komanda. Komandai šosezon ir jauns galvenais treneris, bet mērķi paliek tie paši – cīnīties par medaļām.

Šosezon BK “Jelgava” startēs “Ramirent” nacionālajā basketbola līgā un Latvijas basketbola “Užavas” kausā. Komandas mērķis nacionālajā basketbola līgā ir izcīnīt medaļas, savukārt “Užavas” kausā – pārvarēt otro kārtu uz atvest uz Jelgavu “Pafbet” Latvijas–Igaunijas līgas komandu.

Jaunums 2023./2024. gada sezonā ir arī tas, ka BK “Jelgava” būs fārmklubs, kas startēs Reģionālajā basketbolā līgā – “LBTU”. “Šajā komandā spēlēs studenti, Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi un jelgavnieki ar pieredzi pieaugušo basketbolā. Fārmklubs kalpos kā starpsolis starp BK “Jelgava” un Latvijas Jaunatnes basketbola līgu, kur jaunie spēlētāji gūs pieredzi, trenējoties un spēlējot ar pieaugušajiem, ko nevar dabūt, trenējoties un spēlējot sporta skolas komandās,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” stāsta BK “Jelgava” galvenais treneris Česlavs Mateikovičs.

Treneris – jauns, bet ar ambīcijām
Č.Mateikovičam ir 29 gadi. Viņš pats kā spēlētājs ir guvis pieredzi gan jauniešu, gan pieaugušo basketbolā, kā arī bijis Latvijas U-16 un U-18 izlases dalībnieks. Neskatoties uz perspektīvo basketbolista karjeru, viņš tomēr izlēma par labu kvalitatīvai izglītībai (saistītai ar sportu) un trenera darbam. Česlavs strādā arī Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolā. Tāpat viņš ir pieaicināts kā brīvprātīgais treneris Latvijas vīriešu izlases treneru korpusam un piedalās izlases treniņnometnēs, kur smeļas pieredzi un zināšanas ne tikai no izlases galvenā trenera itāļu speciālista Lukas Banki, bet arī no citiem pašmāju treneriem. Česlavs atzīst, ka, lai arī iepriekš jau ir strādājis ar pieaugušajiem, 2023./2024. gada sezonu gaida ar nepacietību un uztver kā jaunu izaicinājumu sev. Arī viņa kā trenera mērķis šosezon ir izcīnīt medaļu nacionālajā basketbola līgā, bet tālejošāks mērķis viņam ir kļūt par kādas Latvijas jauniešu izlases treneri.

Kapteinis saglabā komandas uzticību
Jaunajā sezonā komandas kodols palicis nemainīgs. Jelgavas vārdu turpinās aizstāvēt Jānis Bērziņš, kurš turpinās pildīt kapteiņa pienākumus, Armands Ginters, Edgars Krūmiņš, Kristaps Pļavnieks, Salvis Fiļipovs, Armands Seņkāns, Mārtiņš Šteinbergs, Toms Bitītis, Andris Justovičs, ierindā atgriezies Kaspars Neimanis, pievienojušies Jānis Dilevka, Rihards Pirogs, Rūdis Bundzēns, Alekss Jermoļenko, Kaspars Caune, Toms Vitmanis, Ralfs Normunds Pavārs un Matīss Priede. Diemžēl komandai palīdzēt nevarēs Uldis Feldmanis, kurš guvis smagu savainojumu.

Sezonu sāks ar spēli mājās
“Ramirent” nacionālajā basketbola līgā šosezon spēlēs 21 komanda. Pamatturnīrs tiks izspēlēts divās grupās: Austrumu un Rietumu. BK “Jelgava” ierasti iekļauta Rietumu grupā kopā ar šādām komandām: “Kandava/Anzāģe”, BK “Saldus”, “Spars/Ventspils Augstskola”, “Bauska”, “DSN/Turība”, BK “Liepāja/LSSS”, “Rīgas Tehniskā Universitāte”, BK “Grobiņa”, BS “Tukums/TSS” un BK “Talsi”. Austrumu grupā iekļautas šādas komandas: “Gulbenes Buki/BJSS”, “RSU/VEF Rīga”, “Latvijas Universitāte/BS Rīga”, BK “Ķekava”, BK “Līvāni/BJBS”, OC “Limbaži”, BS “Ogre”, “Bertānu Valmieras basketbola skola”, BK “Sigulda/Modern house” un “Salaspils Sporta skola”. Pēc divu apļu turnīra pa astoņām labākajām komandām no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā.

BK “Jelgava” pirmā spēle būs 6. oktobrī pulksten 20:00 Jelgavas sporta hallē pret BK “Grobiņa”. Skatītājiem ieeja uz pamatturnīra mājas spēlēm būs bez maksas.

“Užavas kausā” tiksies ar Salaspili
Latvijas basketbola “Užavas kausa” izcīņā BK “Jelgava” iesaistīsies ar 2. kārtu, kurā mūsu pretinieki būs “Salaspils Sporta skola”. Šajā un nākamajās trīs kausa izcīņas kārtās komandas sacentīsies divu spēļu sērijā. Pirmā spēle pret Salaspils komandu notiks 31. oktobrī pulksten 20:00 Jelgavas sporta hallē, atbildes spēle izbraukumā paredzēta 13. novembrī. Pāra uzvarētāji nākamajā kārtā tiksies ar “Pafbet” Latvijas–Igaunijas līgas komandu BK “Liepāja”.

Latvijas basketbola “Užavas kausa” izcīņas 2023./2024. gada sezonas turnīrā piedalīsies 20 komandas. Pirmajā un otrajā kārtā piedalīsies 13 komandas: desmit no “Ramirent” nacionālās basketbola līgas – “Kandava/Anzāģe”, BK “Jelgava”, “Gulbenes buki/BJSS”, “RSU/VEF Rīga”, BK “Ķekava”, BK “Grobiņa”, OC “Limbaži”, BS “Tukums/TSS”, BK “Sigulda/Modern house” un “Salaspils Sporta skola” – un trīs no “Aizdevums.lv” reģionālās basketbola līgas – BK “Jaunpils”, “Cēsis/Cēsu Sporta skola”, BK “Cēsis/BVBS”. Trešajā kārtā sešiem otrās kārtas uzvarētājiem pievienosies sešas “Pafbet” Latvijas–Igaunijas līgas komandas: BK “Ventspils”, BK “Liepāja”, BK Ogre”, “Latvijas Universitāte”, “Valmiera Glass VIA” un “Rīgas zeļļi”. Ceturtajā kārtā – ceturtdaļfinālā – seši trešās kārtas dueļu uzvarētāji izveidos trīs pārus, noskaidrojot trīs pusfinālistus. Piektajā kārtā – pusfinālā – trijiem ceturtdaļfināla uzvarētājiem pievienosies Čempionu līgā startējošā komanda “VEF Rīga”. Kausa ieguvēji kļūs zināmi finālspēlē, kas paredzēta 17. februārī.