19.4 °C, 4.7 m/s, 84.4 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi“Zinītis” ielūdz uz ģimenes dienu
“Zinītis” ielūdz uz ģimenes dienu
01/10/2023

7. oktobrī no plkst. 11 līdz 15 Bērnu un jauniešu bibliotēka “Zinītis” aicina uz Ģimenes dienu, kas veltīta zaļākiem ikdienas paradumiem.

Dienu uzsāks Mazo pūcēnu skoliņas 1. nodarbība, bet no pulksten 11 visas dienas garumā ikviens aicināts mesties azartā un iedvesmoties jaunām idejām spēlējot spēles, kas darinātas no otrreizēji izmantojamiem materiāliem. Paralēli mazos apmeklētājus no 11 līdz 12 priecēs sejiņu apgleznošana.

12.00 sāksies radošās darbnīcas “Domājam zaļi” un Zero Waste Latvija lekcija “Ilgtspējīga saimniekošana ar ģimeni” lektores Ullas Milbretas vadībā.

Plkst. 13.20 būs skatāma leļļu teātra mazizrāde “Lasis Stasis un Atlasijas okeāns”, savukārt 14.00 notiks tikšanās ar pašu grāmatas “Lasis Stasis un Atlasijas okeāns” autori Dainu Tabūnu. Īpaši gaidītas ģimenes ar jaunākā skolas vecuma bērniem, kas ir grāmatas adresāts. Pēc pasākuma būs iespēja iegādāties grāmatu un saņemt autogrāfu.

Visas dienas garumā ģimenes aicinātas dalīties ar idejām kā lietām piešķirt otro elpu, izspēlēt “Zaļā josta” interaktīvās spēles par atkritumu šķirošanu un piedalīties “Zaļā josta” konkursā par oriģinālākajām piena pakas vai plastmasas pudeles pārvērtībām.

Konkurss mudina ģimenes darboties kopā un radīt kādu saimniecībā noderīgu lietu no dzērienu iepakojuma un atnest uz Ģimenes dienu. Izgatavot savu priekšmetu no piena pakas varēs arī Ģimenes dienā uz vietas. Pēc tam divas nedēļas  un jauniešu bibliotēkā “Zinītis” un bibliotēkas FB lapā notiks balsošana. 3 skatītāju simpātijas saņems veicināšanas balvas no “Zaļā josta”.

Ģimenes diena tiek rīkota ar “Zaļā josta”, “Zero waste” un izdevniecības “Liels un mazs” atbalstu.