No 16. līdz 22. oktobrim Jelgavā un tās apkārtnē notiks izsmalcinātas garšas un noskaņas pasākums “BaudĒšana Jelgavas pusē”. Iedzīvotāji šajā nedēļā aicināti baudīt bagātīgās rudens veltes jaunā izpildījumā, iepazīstot Jelgavas un Jelgavas novada kafejnīcu, restorānu un muižu īpašos piedāvājumus.
Ar šo rudens akciju pilsētas un novada uzņēmēji vēlas popularizēt maltītes ģimenes un draugu lokā ārpus mājas, kā arī mudināt viesus apmeklēt kafejnīcas un restorānus ne tikai svētkos, bet arī ikdienā, reizē iepazīstot jaunas garšas un gūstot jaunu pieredzi.
“BaudĒšanu Jelgavas pusē” piedāvā 21 aizrautīgu saimnieku lolota vieta – restorāni, kafejnīcas, krodziņi un muižas. Jelgavā viesus gaidīs restorāni “Chocolate & Pepper”, “Pilsētas elpa”, “Central cafe”, “Parks”, “Pakčoi”, “Viedi”, kafejnīca “Brokastnīca”, krodziņš “Istaba”, atpūtas vieta “Krekli”, bistro “Silva” un tējas namiņš “Silva”, vīna veikals “Noliktava Nr.2”, konditoreja “Tarte”, kafijas un brokastu bārs “Academia”. Savukārt Jelgavas novadā – restorāns “Masti Grill & Chill”, “Aitiņlauvas”, “Pūteļkrogs”, bārs “Meka”, kafejnīca-restorāns “Zemnieka cienasts”, Blankenfeldes muiža un Abgunstes muiža.
Akcijas gaitā viesiem ir iespēja nobaudīt pavāru labāko veikumu – piemēram, sildošu gaileņu žuljēnu, sviesta zivi ar topinambūru, rozmarīnā un ķiplokos ceptu vistas kājas confit, muižas grilējumus un kūpinājumus, mencas fileju ar lazdu riekstu panējumu, rudenīgu gulašzupu ar medījumu un liellopu gaļu, brieža gaļas gulašzupu, ķiploku krēmzupu, aromātiskas kardamona maizītes, cepeškrāsnī gatavotu ābolu, kas pildīts ar medū jauktiem žāvētiem augļiem un riekstiem.
Jāuzsver, ka Abgunstes muiža un Blankenfeldes muiža īpašu atmosfēru un izmeklētus ēdienus aicina baudīt tikai 22. oktobrī, iepriekš piesakoties.
Sīkāka informācija par akciju un ēdienkartes pieejamas vietnē www.visit.jelgava.lv, kā arī visit.jelgava un BaudĒŠANA Jelgavā “Facebook” profilā.
Jelgavas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumi jau vairākkārt piedalījušies gastronomiskās akcijās – gan “Garšas tūrē Jelgavā”, gan akcijā “Izgaršo vietējo”, gan Restorānu nedēļās, cienājot viesus ar neparastiem ēdieniem. Jāiebilst, ka jaunais koncepts “BaudĒšana Jelgavas pusē” pirmo reizi tika īstenots šā gada pavasarī.
Pasākumu “BaudĒšana Jelgavas pusē” organizē Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētu, Jelgavas novadu, pilsētas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumiem.