26.6 °C, 5 m/s, 48.1 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimeneSveic 122 jaunos jelgavniekus, tostarp divus dvīņu pārus
Sveic 122 jaunos jelgavniekus, tostarp divus dvīņu pārus
23/09/2023

Sestdien rudens ražas un stādu gadatirgus laikā aizvadīts mazo jelgavnieku sveikšanas pasākums “Mūs gaida, mēs nākam”. 122 bērniņi, kuri dzimuši šogad no 11. jūnija līdz 31. augustam, kā simbolisku piederības zīmi pilsētai saņēma karotīti ar Jelgavas ģerboni un mazuļa dzimšanas gadu – 2023.

Mazuļus un viņu ģimenes sveica Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods, norādot, ka mazuļi tiek sveikti īpašā gadā – šogad aprit 450 gadi, kopš Jelgava ir ieguvusi pilsētas tiesības. Viņš mazajiem jelgavniekiem vēlēja veselību un laimi.

Jāpiebilst, ka šajā laikā piedzimuši arī divi dvīņu pāri – brāļi Ivans un Matvejs un māsiņas Ešlija un Keita, kuras gan nebija klātienē ieradušās.

Atgādinām, ja ģimene uz pilsētas piemiņas karotīšu pasniegšanas pasākumu nevarēja ierasties, karotīti varēs saņemt no 25. septembra pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā Lielajā ielā 11 centra darba laikā.

Nākamais mazo jelgavnieku sveikšanas pasākums būs 6. janvārī, kad pie pilsētas lielās egles Hercoga Jēkaba laukumā karotīti saņems Jelgavas bērniņi, kas būs dzimuši šā gada pēdējos mēnešos.

Tradīcija bērniņiem dāvināt karotīti Jelgavā iedibināta 2003. gadā.