23.7 °C, 4.8 m/s, 52.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSāk pārbūvēt iebraucamo ceļu uz Jelgavas 4. sākumskolu; sporta laukumam var piekļūt no Pulkveža O.Kalpaka ielas
Sāk pārbūvēt iebraucamo ceļu uz Jelgavas 4. sākumskolu; sporta laukumam var piekļūt no Pulkveža O.Kalpaka ielas
20/09/2023

Lai uzlabotu satiksmes dalībnieku, īpaši gājēju, drošību, sākta iebraucamā ceļa no Zirgu ielas līdz Jelgavas 4. sākumskolai pārbūve. 185 metrus garajā iebraucamajā ceļā tiks izbūvēta sakaru kanalizācija, ieklāts jauns asfalta segums un no jauna izveidota bruģēta ietve kājāmgājējiem un velosipēdistiem. Iebraucamais ceļš satiksmei un gājējiem šobrīd ir slēgts.

Pašvaldības iestādē “Pilsētsaimniecība” informē, ka darbi sākti ar zemes darbiem, norokot lieko grunti, lai vēlāk izbūvētu sakaru kanalizāciju un pārbūvētu apgaismojumu. Tāpat būvdarbu gaitā iebraucamajā ceļā tiks izbūvēti nokrišņu uztvērēji un to pievadi, izveidoti ātrumvaļņi satiksmes drošībai. Noslēgumā tur ieklās jaunu asfalta segumu un izbūvēs ietvi kājāmgājējiem un velobraucējiem – tādas līdz šim tur nebija.

Būvdarbu objektā veic SIA “KULK”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Būves Birojs”, bet projekta “Satiksmes drošības uzlabošana, sakaru kanalizācijas un optiskā tīkla izbūve iebraucamajā ceļā no Zirgu ielas līdz Jelgavas 4. sākumskolai ”autors ir SIA “3C”.

Kopējās plānotās izmaksas šim projektam ir 231 561,06 eiro ar PVN.

Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka pārbūves dēļ uz laiku ir slēgta satiksme un gājēju kustība iebraucamajā ceļā uz Jelgavas 4. sākumskolu no Zirgu ielas. Skolai un sporta laukumam pie skolas iedzīvotāji var piekļūt no Pulkveža Oskara Kalpaka ielas.