14 °C, 1.8 m/s, 93.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaAizvadītas ikgadējās Dzejas dienas
Aizvadītas ikgadējās Dzejas dienas
15/09/2023

14. septembrī aizvadītas ikgadējās Dzejas dienas ar vadmotīvu “Dzeja elpo savādāk”. Jau astoto gadu Dzejas dienas uzsāka un pilsētu pieskandināja Dzejritenis, bet vakarā Jelgavas Pilsētas bibliotēkā bija klausāma Antas Eņģeles un Marko Ojala koncertprogramma.

Dzejritenis savu ritējumu uzsāka pie Jelgavas Pilsētas bibliotēkas, tālāk dodoties uz Miezītes un Pārlielupes bibliotēkām, līdz finišēja Jelgavas bērnu un jauniešu bibliotēkā “Zinītis”. Katrā no dzejas punktiem bija klausāmi dzejas lasījumi un tās radoši interpretējumi, kā arī skaisti muzikāli priekšnesumi.

Priekšnesumus pieturvietās bija sarūpējuši Jelgavas skolu audzēkņi no Jelgavas 4. sākumskolas, Jelgavas tehnikuma, Jelgavas Amatu vidusskolas, Jelgavas 5. vidusskolas, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, Jelgavas 4. vidusskolas, Aizupes pamatskolas, Jelgavas Pārlielupes pamatskolas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas, Lazdiņas privātās pamatskolas “Punktiņš”, Jelgavas Centra pamatskolas un Jelgavas Mūzikas vidusskolas.

Dzejritenim līdzi devās un savos lasījumos dalījās arī dzejnieks Eduards Aivars – viens no savas paaudzes redzamākajiem dzejniekiem, kurš regulāri publicē savus darbus kopš 1985. gada un dzejniece Linda Gabarajeva, kuras debijas krājums “Apļi” ticis nominēts žurnāla “Domuzīme” un Dzejas dienu balvai. Lindas dzeja publicēta žurnālos “Strāva”, “Žoklis”, “Domuzīme”, kā arī interneta žurnālos “Punctum” un “Satori”.

Savukārt vakara noslēgumā mūzikas baudītāji tikās uz Latvijā dzīvojošā soma Marko Ojala un latvietes Antas Eņģeles koncertprogrammu Jelgavas Pilsētas bibliotēkas K.Barona zālē. Anta un Marko kopā muzicē jau 15 gadu, respektējot viens otra brīvību radošajās izpausmēs. Mākslinieki pulcēja ļaužu pilnu zāli un ar savu skaisto sniegumu spēja aizskustināt ikvienu. Baudīt koncertu bija ieradušies arī iedzīvotāji ar redzes traucējumiem un funkcionālo lasītnespēju. Šo iespēju viņiem nodrošināja Jelgavas Pilsētas bibliotēka.

Jelgavas Pilsētas bibliotēka izsaka pateicību ikvienam dalībniekam, klausītājam un visiem, kuri palīdzēja dzejai elpot savādāk.