24.7 °C, 4.7 m/s, 49.2 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSports“Mehatrona” sportiskajās aktivitātēs piedalās vairāk nekā 120 dalībnieku
“Mehatrona” sportiskajās aktivitātēs piedalās vairāk nekā 120 dalībnieku
09/09/2023

Šodien Pasta salā norisinājās tehnikas un inovācijas festivāls “Mehatrons”. Festivāla programmā tiek piedāvātas arī sporta aktivitātes, un šogad tās apmeklēja vairāk nekā 120 dalībnieku.

Viena no piedāvātajām aktivitātē bija svaru stieņa spiešana guļus uz reižu skaitu. Dalībnieki tika dalīti četrās vecuma grupās: jaunietes līdz 16 gadu vecumam, jaunieši līdz 14 gadu vecumam, sievietes, vīrieši. Jaunietēm, jauniešiem un sievietēm bija jāceļ 20 kilogramus smags stienis, bet vīriešiem – 50 kilogramus smags stienis.

Aktivitātē kopumā piedalījās 90 dalībnieki. Sieviešu grupā 1. vietu ieguva Ieva Malnika, kura stieni pacēla 121 reizi. Otro vietu ieguva Zane Vilciņa ar 76 reizēm, trešā – Jana Jansone ar 73 reizēm. Vīriešu grupā 1. vietu ieguva Sandis Kūms ar 119 reizēm, otrais – Rolands Livandovskis ar 101 reizi, trešais – Edgars Nikolajevs ar 74 reizēm. Jauniešu grupā uzvarēja Kristaps Kaufelds ar 72 reizēm, otrais – Kristers Viņevskis ar 52 reizēm, trešais – Jānis Freimanis ar 51 reizi.

Otra sporta aktivitāte bija izaicinājums “Jaudā!”, kurā piedalījās 33 dalībnieki. Viņiem kārienā pie stieņa taisnās rokās bija jānotur savs svars uz laiku, kājām nepieskaroties zemei. Sievietes un vīrieši startēja atsevišķi bez dalījuma pēc vecuma vai svara.

Dalībnieki, kuri izpildīja izaicinājuma “normatīvu”, saņēma pārsteiguma balvu: sievietēm “normatīvs” ir 1:30 minūtes, vīriešiem – 3:00 minūtes. Sievietēm to pārsniedza sešas dalībnieces: Ilva Malnika un Emīlija Galiņa izturēja 1:52 minūtes,

Līga Mētra un Marta Paula Nudiņa – 1:32 minūtes, Kristīna Sergejeva un Aleksa Vītola – 1:31 minūti. Vīriešu grupā “normatīvu” neizpildīja neviens dalībnieks, bet visilgāk noturējās Kaspars Riņčs – 2:52 minūtes. Otro vietu ieguva Linards Gudevics, kurš noturējās 2:36 minūtes, trešais – Andris Zauzs, kurš noturējās 2:32 minūtes.

Sporta aktivitātes organizēja Jelgavas pašvaldības iestāde “Sporta servisa centrs“ sadarbībā ar virves vilkšanas klubu “Ozoli”.