20.2 °C, 3.8 m/s, 76.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPirmo reizi svin Skolotāju ielas kvartāla svētkus
Pirmo reizi svin Skolotāju ielas kvartāla svētkus
09/09/2023

8. septembrī Jelgavas Sabiedriskā centra skvērā aizvadīti Skolotāju ielas kvartāla svētki. Uz svētkiem tika aicinātas Jelgavas sabiedriskās organizācijas, Skolotāju ielas apkārtnes iedzīvotāji, iestādes, uzņēmumi, tuvāki un tālāki kaimiņi, draugi, jelgavnieki un viesi.

Kā zināms, septembris ir dzejas mēnesis, tādēļ dzejnieks Harijs Krūze priecēja klātsošos ar savas dzejas lasījumiem. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja uzzināt vairāk arī par veselīgu dzīvesveidu Diānas Daugavietes un Evas Dambītes vadītajā seminārā “Veselības harmonija”, kurā tika stāstīts par praktiskiem soļiem veselības harmonizēšanā ar uzturu un fiziskām aktivitātēm. Savukārt, iesildoties zaļumballei, deju pasniedzējas Siāras Vīgantes vadībā ikviens varēja iemēģināt soļus līnijdejās.

Šajā dienā Sabiedriskā centra skvērā bija iespēja izpausties arī dažādās aktivitātēs. Pasākuma dalībnieki varēja piedalīties radošā meistarklasē un veidot sapņu ķērājus kopā ar Sabiedriskā centra speciālistiem, kā arī piedalīties pērļošanas meistarklasē,kuru vadīja Jelgavā dzīvojošā ukrainiete Oksana.

Mazākajiem pasākuma dalībniekiem, Latvijas Bērnu fonda Jelgavas nodaļa bija sagādājusi dažādas aktivitātes, tajā skaitā sejas apgleznošanu un rotaļas, spēlējoties ar lielajiem ziepju burbuļiem.

Pasākuma otrajā daļa visi klātesošie tika aicināti uz zaļumballi.

Organizējot svētkus, Jelgavas Sabiedriskais centrs vēlējās sveikt visus pilsētas iedzīvotājus, īpaši tos, kuri dažādu organizāciju un biedrību sastāvā jau darbojas Sabiedriskā centra telpās vai plāno to darīt, ar jaunas sezonas uzsākšanu. Šajā dienā ne tikai tika svinēti svētki, bet varēja arī uzzināt vairāk par Sabiedrisko centru, iepazīt biedrību atbalsta un jauniešu lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespējas, kā arī dibināt kontaktus neformālā gaisotnē.