26.1 °C, 5.1 m/s, 48.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiBibliotēkas uzsāk jaunu projektu un aicina jelgavniekus uz sarunu ar rakstniekiem
Bibliotēkas uzsāk jaunu projektu un aicina jelgavniekus uz sarunu ar rakstniekiem
07/09/2023

Jelgavas Pilsētas bibliotēka un tās filiāles rudens sezonu uzsāk ar jaunu projektu – sarunu ciklu “Rakstīta vārda pēdās”. Tā laikā rakstnieki tiksies ar saviem lasītājiem, un jau šo svētdien, 10. septembrī, pulksten 12 Jelgavas Pilsētas bibliotēkā Akadēmijas ielā 26 iedzīvotāji aicināti uz sarunu ar romāna “Kalendārs man sauc” autoru, aktieri, dramaturgu un režisoru Andri Kalnozolu. Savukārt 12. septembrī pulksten 12 Jelgavas bērnu un jauniešu bibliotēkas “Zinītis” Svinību zālē Zemgales prospektā 7 uz tikšanos gaidīs rakstnieks un žurnālists Dzintars Tilaks.

Sarunu ciklā “Rakstīta vārda pēdās” bibliotēku apmeklētājiem būs iespēja tikties ar dažādiem latviešu autoriem. Pirmais uz sarunu aicināts A.Kalnozols. 2020. gadā iznāca viņa debijas romāns “Kalendārs mani sauc”, kas apbalvots ar Aleksandra Pelēča literāro prēmiju un Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā “Spilgtākā debija”.

Bet 12. septembrī paredzēta tikšanās ar pazīstamo Latvijas Radio žurnālistu un vairāku lielisku grāmatu autoru Dz.Tilaku, kurš raksta gan pieaugušajiem, gan bērniem. Viņš ir autors grāmatām “Latviskās sirdslietas”, “Piķis un zēvele”, “Pazīstamām personībām papildinātas Pārdaugavas piezīmes”, “Oki doki! jeb Kad mēs augām”, “Čomiņš”, “Labo blēņu vasara” un citām, viņš ir uzrakstījis arī drosmīgu, skaistu un sāpīgu, skaudri reālistisku un vienlaikus dziļu ticību cilvēcībai apliecinošu darbu veltījumu Ukrainas kara bērniem “Zlatas ceļš”. Jāpiebilst, ka šis darbs lasāms aktuālajā Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 11+ vecumgrupas kolekcijā. Dz.Tilaks “Zinītī” uz sarunu aicina bērnus un jauniešus. Tā būs gan iespēja uzzināt vairāk par rakstnieku, gan arī uzdot viņam jautājumus.

Plānots, ka sarunu ciklā būs iespēja tikties arī ar tādiem iemīļotiem un novērtētiem latviešu autoriem kā Laura Vinogradova, Gunita Freimane un Andris Akmentiņš.

Sarunu cikla “Rakstīta vārda pēdās” tikšanās bibliotēkās ir bez maksas. Tās notiek ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitātes norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas, saglabāšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai.