24.3 °C, 4.5 m/s, 52.7 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaVisu mācību gadu skolēni pilsētas autobusos var saņemt četrus bezmaksas braucienus dienā
Visu mācību gadu skolēni pilsētas autobusos var saņemt četrus bezmaksas braucienus dienā
04/09/2023

Līdz ar jauno mācību gadu skolēni, uzrādot Jelgavas skolēna apliecību, pilsētas autobusos atkal var izmantot pašvaldības piešķirtos četrus bezmaksas braucienus dienā. Šāds atbalsts skolēniem pilsētas sabiedriskajā transportā tiek nodrošināts visa mācību gada garumā. Jāņem vērā, ka Jelgavas skolēna apliecība pirmām kārtām ir identifikācijas līdzeklis un to drīkst izmantot tikai persona, kurai tā izsniegta. Ja apliecība ir bojāta vai to izmanto sveša persona (piemēram, ģimenes locekļi), sabiedriskā transporta kontroles dienests to aiztur un nodod kartes izsniedzējam.

Kā informē SIA “Jelgavas autobusu parks”, pagājušajā mācību gadā ik mēnesi bijuši vairāki gadījumi, kad sabiedriskā transporta kontroles dienests fiksējis pārkāpumus. Visbiežāk – lai izmantotu bezmaksas braucienu, Jelgavas skolēna apliecību autobusā uzrādījusi sveša persona, kā arī bijuši gadījumi, kad skolēna apliecībai mehāniski sabojāts fotoattēls, kas liedz identificēt personu. Šādās situācijās, kontroles dienestam pārkāpumu fiksējot, karte tiek aizturēta.

Lai no tā izvairītos, skolēni un viņu vecāki aicināti pārliecināties, ka Jelgavas skolēna apliecība nav bojāta, nodota trešajai personai vai pazaudēta.

Ja karte ir pazaudēta vai nozagta, par to jāziņo Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centram pa bezmaksas iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787. Savukārt, ja tiek atrasta svešai personai piederoša karte, tā jānodod Jelgavas pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā Lielajā ielā 11.

Jāatgādina, ka Jelgavas skolēna apliecībai tāpat kā līdz šim var pieteikties savā izglītības iestādē. Augusta beigās ļoti daudziem skolēniem līdzšinējai kartei beidzās derīguma termiņš, tāpēc bija jāsaņem jauna karte. Ja jaunā skolēna apliecība vēl nav saņemta, bezmaksas braucienus pilsētas autobusos var izmantot, uzrādot veco karti, kurai derīguma termiņš automātiski ir pagarināts līdz brīdim, kad tiks izsniegta jaunā Jelgavas skolēna apliecība. Tiklīdz jaunā karte tiek izsniegta, iepriekšējā tiek deaktivizēta un ar to saņemt atvieglojumus pilsētas sabiedriskajā transportā vairs nav iespējams.

Jāpiebilst, ka pašvaldība visiem izglītojamajiem apmaksā pirmreizēju jaunās kartes izsniegšanas maksu 7 eiro apmērā un pasta izdevumus.