21.8 °C, 4.1 m/s, 64.1 %

Pilsēta

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavā nolijusi vairāk nekā puse no mēneša normas
Jelgavā nolijusi vairāk nekā puse no mēneša normas
28/08/2023

Pirmdien, 28.augustā, Jelgavā no pulksten 04.12 līdz 08.00 nolijuši 45 milimetri nokrišņu, kas ir vairāk kā puse no mēneša normas, kas ir 76,8 milimetri. Pēc Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijas, oranžas brīdinājums par lietusgāzēm, pērkona negaisu, krasām vēja brāzmām un krusu ir spēkā līdz pulksten 15.00. Pēc pamatīgā lietus atsevišķas Jelgavas ielas applūst, autovadītāji aicināti būt uzmanīgiem.

Pašvaldības iestādes “Pilsētsaimniecība” speciālisti apsekos pilsētu, lai fiksētu nodarījumus. Atsevišķās vietās, ja ūdens turpinās krāties, iespējams, būs aizsprostotas gūlijas, un tās būs nepieciešams atbrīvot.  Intensīvais nokrišņu daudzums rada paaugstinātu slodzi lietus ūdens kanalizācijas infrastruktūrai, kas nespēj tik ātri ūdeni no ielām novadīt, līdz ar to veidojas dziļas peļķes. Lai ūdens tiktu pilnībā novadīts nepieciešamas vismaz divas stundas. Pašlaik ar pilnu jaudu strādā arī visas sūknētavas.

Ja pērkona negaisa laikā ir konstatēti pilsētas infrastruktūras bojājumi, iedzīvotāji aicināti zvanīt POIC pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787. Savukārt elektrības padeves bojājumus iedzīvotāji aicināti pieteikt mājaslapā – Elektrotīkla bojājumi (sadalestikls.lv)