22.9 °C, 2.2 m/s, 64.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaNorisinājies Ukrainas neatkarības dienai veltīts pasākums
Norisinājies Ukrainas neatkarības dienai veltīts pasākums
25/08/2023

Šodien, 25. augustā, Sabiedriskajā centrā norisinājās Ukrainas neatkarības dienai veltīts pasākums, kura laikā tika atklāta bērnu un jauniešu mākslas darbu izstāde.

Ukrainas neatkarības dienai veltītajā pasākumā izskanēja koncerts ar latviešu un ukraiņu dziesmām, ko izpildīja Gatis Mūrnieks, Anhelina Diachenko, Anastasia Pogrebniak un Eļana Timkiva, kā arī klātesošos ar priekšnesumu sveica Jelgavas ukraiņu kultūras centra “Džerelo” bērnu un jauniešu kolektīvs “Džereļce”.

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš uzrunājot klātesošos, norādīja, ka būtiski ir vienam otru atbalstīt un būt līdzās, kad visvairāk tas ir nepieciešams. A.Rāviņš uzsvēra, ka tieši to šodien dara jelgavnieki – atbalsta un palīdz Ukrainai un tās iedzīvotājiem, gan tiem, kas atrodas Ukrainā, gan arī tiem, kas raduši savas mājas Jelgavā.

Pasākuma apmeklētajiem pirmajiem bija iespēja novērtēt Sabiedriskajā centrā esošo izstādi, kurā apskatāmi 20 bērnu un jauniešu no Jelgavas un Ukrainas mākslas darbi. To veido ainavu un klusās dabas darbi par Ukrainas kultūru un dabu. Jāpiebilst, ka darbi tapuši kopā ar Jelgavas Mākslas skolas pedagoģi Kristīni Veinbergu un brīvmākslinieci – ukrainieti Annu Morozu.

Izstāde apskatāma līdz septembra beigām.

“Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.”