21.5 °C, 2.7 m/s, 65.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaIlgstošu nokrišņu dēļ uz grants ielām pastiprināti veidojas bedres
Ilgstošu nokrišņu dēļ uz grants ielām pastiprināti veidojas bedres
08/08/2023

Pašvaldības operatīvās informācijas centrs (POIC) informē, ka meteoroloģiskajā stacijā Rīgas ielas un Brīvības bulvāra krustojumā nepilnas diennakts laikā fiksētais nokrišņu daudzums ir 58,2 milimetri, bet Rūpniecības un Tērvetes ielas krustojumā – 70,15 milimetri. Iestāde “Pilsētsaimniecība” norāda, ka ilgstošu nokrišņu rezultātā pilsētā grants seguma ielās pastiprināti veidojas bedres, taču laikapstākļu dēļ šobrīd nav iespējams veikt uzturēšanas darbus – jāgaida, kamēr apžūs ceļa segums.

Salīdzinājumam: jūlijā kopējais nokrišņu daudzums Latvijā bija 70,6 milimetri, un tas ir par septiņiem procentiem zemāks nekā mēneša norma (75,7 milimetri).

“Pilsētsaimniecībā” informē, ka negaiss un lietavas būtiskas problēmas nav radījušas. Lietusūdens kanalizācijas sūknētavas strādā ar pilnu jaudu, un ūdens no ielām un teritorijām tiek novadīts. Tā uzkrāšanās vērojama vien zemākajās vietās. Otrdien “Pilsētsaimniecības” speciālisti savāks stiprā vēja laikā sakritušos zarus, un tas tiks darīts, piemēram, Kalnciema ceļā pie Svētbirzes, Rīgas un Pērnavas ielas krustojumā, uz gājēju ceļa starp Dobeles ielu un Krišjāņa Barona ielu.

Tāpat konstatēts, ka ilgstošo nokrišņu dēļ grants seguma ielās pastiprināti veidojas bedres, taču situāciju varēs uzlabot tikai tad, kad ceļa segums apžūs.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka arī šodien, 8. augustā, daudzviet īslaicīgi līs. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidaustrumu vējš, valsts rietumu un centrālajos rajonos brāzmās pastiprinoties līdz 15–19 metriem sekundē.

Naktī no 8. uz 9. augustu būs mākoņains, vietām skaidrosies. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, jūras piekrastē brāzmās līdz 15–18 metriem sekundē.

Atgādinām, ka par pilsētas infrastruktūras bojājumiem iedzīvotāji var ziņot POIC, zvanot pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.