22.5 °C, 3.8 m/s, 56.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavnieks izcīna Latvijas junioru čempiona titulu nobrauciena sacensībās
Jelgavnieks izcīna Latvijas junioru čempiona titulu nobrauciena sacensībās
04/08/2023

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 29. un 30. jūlijā, Gaiziņkalnā norisinājās Baltijas kausa 2. posms downhill riteņbraukšanā jeb nobrauciena sacensībās ar velosipēdu, kas vienlaikus bija arī Latvijās čempionāts. Jelgavnieks Patriks Pauls Rulli izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiona titulu, startējot junioru vecuma grupā, kā arī pakāpās Baltijas kausa kopvērtējumā uz 2. pozīciju savā vecuma grupā.

Kā Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” stāsta sportista mamma Liene Rulle, sacensībās piedalījās rekordliels braucēju skaits – kopumā 103 dalībnieki no visām Baltijas valstīm. “Sportistiem bija jāveic trīs nobraucieni, katrs pa citu trasi, un rezultāti summējās, turklāt pēdējā nobrauciena laikā lija lietus un trasi padarīja izaicinošu. Patriks Pauls šajās sacensībās nodemonstrēja ne tikai lielisku sniegumu, bet arī augstas koncentrēšanās spējas un spēju izvērtēt savas kļūdas, atrast labākās trajektorijas un izanalizēt laikapstākļiem piemērotu braukšanu,” lepna ir mamma. P.P.Rullis trīs nobraucienu kopvērtējumā uzrādīja otro labāko absolūto laiku starp visiem sacensību dalībniekiem – 2:18,3 minūtes –, tikai par 1 sekundi piekājoties elites grupas braucējam Armandam Marcenkovam.

Baltijas kausam ir trīs posmi, un noslēdzošais posms norisināsies 12. un 13. augustā Igaunijas pilsētā Kivieli.

Downhill ir ātruma nobraucieni ar velosipēdu kalnainā apvidū, pārvarot dažādus šķēršļus – akmeņus, koku saknes, lecot no uzkalniem un tramplīniem.