22.5 °C, 3.8 m/s, 56.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavas ledus hallē – jauni borti
Jelgavas ledus hallē – jauni borti
04/08/2023

Gatavojoties nākamajai sezonai, Jelgavas ledus hallē veikts remonts, lai uzlabotu skatītāju ērtības un drošību.

Jūnija beigās ledus hallē demontētas vecās laukuma apmales un to vietā uzstādīti jauni elastīgi borti. Turklāt stiklu šuves savienotas ar caurspīdīgām plāksnēm, un tas palielina iespējas vērot uz ledus notiekošo.

Skatītājiem pirmajā stāvā vairs nevajadzēs stāvēt pie bortiem – viņi spēli varēs vērot, sēžot uz krēsliem. Reizē ar šīm pārmaiņām uzlabota arī šo skatītāju drošība. Proti, līdz šim zemo stiklu dēļ nereti nācās saskarties ar ripas izmešanu no laukuma, taču šobrīd stikli ir augsti, līdz ar to tādu negadījumu risks ir krietni samazinājies.

Hokeja spēlētājiem gan būs nedaudz jāpierod pie jaunajiem bortiem, jo galos mazliet mainījusies to ģeometrija, taču tās nav pārāk būtiskas izmaiņas, turklāt mūsu sportisti ir pieredzējuši un spēlējuši ļoti dažādās hallēs.

Tāpat līdz ar pārmaiņām ledus hallē plašāk kļuvis uz rezerves soliņa, kā arī izveidoti divi vārtiņi izejai uz laukuma, tādējādi savienojumā ar nedaudz zemāku apmali hokejistu maiņas varēs notikt ātrāk.

Vasaras periodā arī veikta apkope ledus saldēšanas sistēmai un daži uzlabojumi, kas ļaus efektīvāk saglabāt aukstumu halles iekšienē.

Kosmētisko remontu piedzīvojis arī halles foajē, kafejnīca, ģērbtuve un treniņu zāles.