19.6 °C, 2.2 m/s, 83 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPar līdzdalības projektu idejām balsojumā saņemtas 2252 jelgavnieku balsis
Par līdzdalības projektu idejām balsojumā saņemtas 2252 jelgavnieku balsis
28/07/2023

Noslēdzies balsojums par sabiedrisko organizāciju un privātpersonu iesniegtajām līdzdalības projektu idejām. Kopumā par astoņām attīstības idejām balsojumā saņemtas 2252 jelgavnieku balsis, un tuvākajā laikā pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” izsludinās iepirkumu par divu visvairāk balsu ieguvušo ideju realizāciju.

Balsojumā vislielāko atbalstu saņēma attīstības ideja “Piknika vieta ar iespēju izmantot grilu. Piknika vieta būtu brīvi pieejama visiem iedzīvotājiem”, kas paredz piknika vietas ierīkošanu Driksas krastmalā (saņemtas 568 balsis). 2. vietā ar 522 balsīm ierindojas attīstības ideja “Būvējot vērtības!”, kas paredz veidot bērnu sporta un rotaļu laukumu Romas ielas rajonā. Savukārt 3. vietā – ideja “Ceļa tehniskā projekta izstrāde asfalta vai bruģakmens, vai divlīmeņu apstrādes virsmas ieklāšanai Vangaļu ceļā” (saņemtas 394 balsis). 4. vietā ar 310 balsīm palikusi ideja “Jelgavas pašvaldībai piederošā koplietošanas ceļa ar kad. Nr.09000040544 daļēja asfaltēšana”, 5. vietā – “Hercoga Jēkaba laukuma zaļā stūrīša iedzīvināšana” (saņemtas 230 balsis). 6. vietā ar 114 balsīm ir attīstības ideja “Urban City Gardening” – publiskās zaļās telpas izveide pilsētas teritorijā, 7. vietā – ideja “Āra sporta komplekss Loka maģistrālē 15A” (saņemta 91 balss), bet 8. vietā ar 23 balsīm palikusi attīstības ideja “Piknika vietu izbūve Aku ceļā 5”.

Kopējais pašvaldības finansējums ideju īstenošanai šogad ir 40 tūkstoši eiro. Tuvākajā laikā tiks izsludināti iepirkumi par divu uzvarējušo ideju realizāciju – “Piknika vieta ar iespēju izmantot grilu. Piknika vieta būtu brīvi pieejama visiem iedzīvotājiem” un “Būvējot vērtības!”. Abu projektu pieteikuma iesniedzēji prognozēja idejas realizācijai nepieciešamo finansējumu: attiecīgi – 17 121,50 eiro un 19 786,38 eiro.

Taču tikai pēc iepirkuma konkursa noslēguma, kas ir reālais indikators darbu veikšanai, būs precīzi zināma summa, par kādu katru no idejām var realizēt. Ja summa nepārsniegs iesniedzēja prognozēto finansējumu projektam, “Pilsētsaimniecība” organizēs to realizāciju.