20.4 °C, 3.9 m/s, 66.6 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavā notiks Latvijā pirmais tekvondo turnīrs atklātā arēnā
Jelgavā notiks Latvijā pirmais tekvondo turnīrs atklātā arēnā
27/07/2023

19. augustā Jelgavā, Pasta salas slidotavā, notiks bērnu un jauniešu tekvondo turnīrs “Jelgava beach open taekwondo”. Tas būs pirmais tekvondo turnīrs Latvijā atklāta arēnā.

“Citās valstīs, piemēram, Grieķijā un arī Igaunijā, šāda veida sacensības – atklātā vidē, pie ūdens vai pludmalē – jau ir notikušas. Tas ļauj ar olimpisko sporta veidu tekvondo iepazīstināt vairāk cilvēku – gan skatītājus, gan garāmgājējus. Mums Jelgavā ir skaista vieta Pasta sala, tāpēc nolēmu – kāpēc gan tieši pie mums nevarētu notikt Latvijā pirmais tekvondo turnīrs atklātā arēnā?” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” norāda kluba “Olimpiks” vadītājs Vitālijs Lepins-Žagars.

Turnīra dalībnieki sacentīsies vairākās vecuma grupās: 2015. un 2016. gadā dzimušie bērni, 2012.–2014. gadā dzimušie bērni, kadeti (2009.–2011. gadā dzimušie) un juniori (2006.–2008. gadā dzimušie). Arī disciplīnas būs vairākas: sitieni uz ātrumu, formālo vingrinājumu izpilde (pumze), sparings (kerugi). Viens dalībnieks var startēt vairākās disciplīnās. Organizatori plāno, ka turnīrā piedalīsies sportisti gan no Latvijas, gan no Lietuvas, gan no Igaunijas. Jelgavu pārstāvēs 15–20 sportisti. Reģistrācija turnīram notiek caur www.tpss.eu sistēmu.

Turnīrs “Jelgava beach open taekwondo” 19. augustā Pasta salas slidotavā sāksies pulksten 10, un prognozētais ilgums ir līdz pulksten 17.

Turnīru organizē tekvondo klubs “Olimpiks” ar “Sporta servisa centra” un Latvijas Tekvondo federācijas atbalstu.