26.7 °C, 4.4 m/s, 46.8 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJelgavas 5. vidusskolas direktores amatā apstiprina Ellu Šakurovu
Jelgavas 5. vidusskolas direktores amatā apstiprina Ellu Šakurovu
27/07/2023

Šodien domes sēdē Jelgavas 5. vidusskolas direktores amatā apstiprināta līdzšinējā 5. vidusskolas direktores vietniece Ella Šakurova. Viņa direktores amata pienākums sāks pildīt ar 1. augustu.

Konkursā uz direktora amatu tika saņemti trīs pretendentu pieteikumi un no tiem konkursa vērtēšanas komisija E.Šakurovas kandidatūru atzina par labāko un virzīja apstiprināšanai domē.

E.Šakurova 5. vidusskolā par skolotāju strādā jau kopš 1995. gada, bet no 2006. gada arī par direktores vietnieci. Viņi ir arī 5. vidusskolas absolvente.

Uz jautājumu, kādu viņa redz skolas attīstību, E.Šakurova uzsvēra, ka 5. vidusskolu redz kā pārmaiņām atvērtu skolu, kas veicina radošumu un izaugsmi. “Lai to īstenotu, mums būs jāsaskaras arī ar izaicinājumiem. Un viens no tiem ir pedagogu piesaiste, kas aktuāla visām izglītības iestādēm valstī. Jau šobrīd ir sākusies pedagogu paaudžu maiņa mūsu skolā un tuvākajos gados tā turpināsies. Jaunā izglītības standarta satura īstenošana arī no pedagogiem prasa domāšanas maiņu. Savukārt pāreja uz mācībām valsts valodā – atbalstošu skolas vidi. Tas ir nepārtraukts darbs ar ģimenēm, detalizēti skaidrojot, kā tiks īstenoti valsts pieņemtie likumi. Šobrīd arī paredzam, ka augusta beigās, pirms jaunā mācību gada sākuma, skolā rīkosim vasaras nodarbības, lai palīdzēt skolēniem no 1. līdz 9. klasei nostiprināt latviešu valodas un literatūras zināšanas,” stāsta E.Šakurova.

Jāatgādina, ka pašvaldība konkursu uz vakanto direktora amatu izsludināja pēc tam, kad ilggadējā skolas direktore Natela Seļiščeva paziņoja par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu ar 31. jūliju.