21.3 °C, 4.5 m/s, 63 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaMiera ielas pārbūvei jānodrošina valsts līdzfinansējums: iesniegs pieteikumu Satiksmes ministrijā
Miera ielas pārbūvei jānodrošina valsts līdzfinansējums: iesniegs pieteikumu Satiksmes ministrijā
28/07/2023

Intensīvi turpinās Aizsargu ielas rekonstrukcija, un vienlaikus tiek sakārtots arī Kārniņu ceļa un Lediņu ceļa posms. Lai uz apvedceļa secīgi darbus turpinātu, šodien domes sēdē pieņemts lēmums iesniegt pieteikumu aizņēmuma līdzekļu ņemšanai, lai drīzumā sāktu rekonstruēt Aizsargu ielas rotācijas apli. Savukārt trešā posma – Miera ielas – rekonstrukcijai tiks iesniegts pieteikums Satiksmes ministrijai līdzfinansējuma nodrošināšanai valsts tranzītielas sakārtošanai.

Dome ceturtdien lēma iesniegt Satiksmes ministrijā iesniegumu līdzfinansējuma piešķiršanai no Valsts autoceļu programmas 2024. gadam projekta “Miera ielas pārbūve, Jelgavā” īstenošanai. Tā kopējās plānotās izmaksas ir 6 070 000 eiro, tajā skaitā 3 035 000 eiro pašvaldības līdzfinansējums.

Miera ielas pārbūves projekts paredz asfaltbetona seguma atjaunošanu posmā no Aizsargu ielas apļa līdz Platones tiltam; apvienota gājēju un velosipēdu ceļa izbūvi no betona bruģakmens; apgaismojuma tīkla izbūvi; lietus kanalizācijas tīklu izbūvi, kā arī grāvju un caurteku atjaunošanu; sakaru kanalizācijas un videonovērošanas kameru izbūvi; ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi; divu rotācijas apļu izbūvi (Graudu un Miera ielas krustojumā, kā arī Bauskas un Miera ielas krustojumā); teritorijas labiekārtošanu; būvdarbu autoruzraudzību; būvdarbu būvuzraudzību.

Plānotais būvdarbu līguma termiņš – 12 mēneši.

Miera iela ir Jelgavas tranzīta iela, un pārbūvējamā ielas posma garums ir aptuveni 1300 metri.