20.4 °C, 3.9 m/s, 66.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsSestdien – Jelgavas Nakts pusmaratons
Sestdien – Jelgavas Nakts pusmaratons
24/07/2023

29. jūlijā notiks Jelgavas Nakts pusmaratons – ne tikai gada lielākais sporta notikums Jelgavā, bet arī vienīgais pusmaratons Latvijā, kas notiek vakarā un kura laikā dalībnieki var izbaudīt arī naksnīgus pilsētas skatus. Pusmaratona distancē tiks noskaidroti Latvijas čempioni.

Jelgavas Nakts pusmaratona dalībniekiem tiek piedāvātas vairākas distances ar sertificētām trasēm: jūdzes skrējiens, 5 kilometru skrējiens, 10 kilometru skrējiens, 10 kilometru nūjošana, pusmaratons, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts. Interesanti, ka pats pirmais Latvijas čempionāts pusmaratonā notika tieši Jelgavā – 1992. gadā. Bērni, kuri dzimuši 2010. gadā un jaunāki, varēs piedalīties bērnu skrējienos ar distanci no 300 līdz 1000 metriem, bet pašus mazākos gaidīs rāpošanas izaicinājums.

Sacensību centrs atradīsies Pasta salā, kur varēs reģistrēties skrējienam, izņemt starta numuru, kā arī atstāt glabāšanā personīgās mantas. Reģistrācija, numuru izņemšana un dažādas aktivitātes sāksies jau no pulksten 12.00. Visas dienas garumā Pasta salā plānotas dažādas aktivitātes, piemēram, piepūšamās atrakcijas bērniem, animatori, iesildīšanās zona skrējējiem, mūzika un tirdzniecības zona.

Programma

Pulksten 18.30 – mazuļu rāpošana (bez iepriekšējas pieteikšanās)

Pulksten 20.00 – bērnu putu skrējieni

Pulksten 21.00 – jūdzes skrējiens

Pulksten 21.50 – 10 kilometru skrējiens, nūjošana, pusmaratons

Pulksten 22.00 – 5 kilometru skrējiens

Pulksten 24.00 – apbalvošana un loterija

Trasē būs izvietoti pieci atbalsta punkti, kuros skanēs uzmundrinoša mūzika, un divi ūdens punkti. Tāpat trasē būs “New Balance” sprinta zona, kas būs iezīmēta ar izgaismotu arku. Trīs absolūti ātrākās sievietes un trīs absolūti ātrākie vīrieši sprinta zonā, saņems balvu no pasākuma atbalstītāja “New Balance”.

Pasākums ir iekļauts arī “World Athletics” pasākumu kalendārā, un interesi par dalību ir izrādījuši arī ārvalstu sportisti, piemēram, no Itālijas, Norvēģijas, Marokas, Lietuvas un Igaunijas. Reģistrēties skrējienam var mājaslapā sportlat.lv, “sportland” veikalos Latvijā un sacensību centrā pasākuma dienā.

Pēc skrējiena, pulksten 1.00, tiks nodrošināts bezmaksas autobuss uz Rīgu, kam iepriekš jāpiesakās.

Jelgavas Nakts pusmaratona norises laikā Jelgavā būs būtiski satiksmes ierobežojumi. Ar tiem var iepazīties ŠEIT.

Jelgavas Nakts pusmaratonu rīko kompānija “Baltic Events” sadarbībā ar Jelgavas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs”, Latvijas Vieglatlētikas savienību, “Sportland” un “Sportlat”.

Jelgavas Nakts pusmaratons ir viens no skrējienu cikla pasākumiem. Ciklā vēl ietilpst Valmieras Garšas pusmaratons 2.–3. septembrī un Liepājas Mūzikas pusmaratons 14.–15. oktobrī. Visu trīs skrējienu kopvērtējuma ātrākie skrējēji sacentīsies par vērtīgām balvām.

Vairāk par Jelgavas Nakts pusmaratonu var uzzināt ŠEIT.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitātes norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas, saglabāšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai. Sīkāka informācija par personas datu apstrādi Jelgavas pašvaldībā ir pieejama ŠEIT.