20.4 °C, 3.9 m/s, 66.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavas Nakts pusmaratona koptreniņu cikls noslēdzies, brīvbiļeti ieguvuši 90 dalībnieki
Jelgavas Nakts pusmaratona koptreniņu cikls noslēdzies, brīvbiļeti ieguvuši 90 dalībnieki
23/07/2023

Aizvadīts noslēdzošais Jelgavas Nakts pusmaratona koptreniņu cikla treniņš, kura īpašie viesi bija vieglatlēts Krišjānis Suntažs un aktieris Mārtiņš Upenieks. Apmeklējot treniņus, dalībnieki krāja zīmogus ar iespēju tos apmainīt pret bezmaksas dalību Jelgavas Nakts pusmaratonā. Bezmaksas dalību Jelgavas Nakts pusmaratonā ieguvuši 90 dalībnieki.

Cikla noslēdzošo treniņu vadīja Jelgavas Vieglatlētikas kluba šķēpmetējs Krišjānis Suntažs, kurš šosezon atgriežas sacensību apritē pēc traumas izārstēšanas. Viņš Olimpisko čempionu Ineses Jaunzemes un Jāņa Lūša memoriālā izcīnīja 6. vietu. Krišjānim palīdzēja Dailes teātra aktieris jelgavnieks Mārtiņš Upenieks, kurš pēdējā laikā aktīvi pievērsies skriešanai, noskrējis savu pirmo maratonu un ir kļuvis arī par 2023. gada pasaules skriešanas čempionāta, kas notiks septembrī Rīgā, vēstnesi.

Treniņu cikla mērķis bija palīdzēt jelgavniekiem sagatavoties Jelgavas Nakts pusmaratonam, kas notiks 29. jūlijā, iemācot iesildīšanās un atsildīšanās vingrinājumus, lai skrienot nenodarītu sev pāri. Pavisam ciklā tika aizvadīti deviņi treniņi – seši pamata treniņi un trīs papildtreniņi.

Treniņa dalībnieki speciālā kartītē pēc katra treniņa saņēma zīmogu. Sakrājot sešus zīmogus, dalībnieks varēja iegūt iespēju Jelgavas Nakts pusmaratonā piedalīties bez maksas – šādu iespēju ieguva 90 dalībnieki. Jāpiebilst, ka pēc pēdējā treniņa notika arī izloze, kurā varēja piedalīties treniņu dalībnieki, kuri sakrājuši vismaz trīs zīmogus.

Jau nākamsestdien, 29. jūlijā, visi aicināti uz Jelgavas Nakts pusmaratonu, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts pusmaratonā. Plašāku informāciju par pasākumu var atrast mājaslapas Jelgava.lv sadaļā “Institūcijas/Sporta servisa centrs/Jelgavas Nakts pusmaratons”. Reģistrēties skrējienam var ŠEIT vai jebkurā “Sportland” veikalā Latvijā, kā arī to varēs izdarīt pasākuma dienā no pulksten 12 sacensību centrā Pasta salā.

Jelgavas Nakts pusmaratonu rīko kompānija “Baltic Events” sadarbībā ar “Sporta servisa centru”, “Sportland” un Latvijas Vieglatlētikas savienību.