14.9 °C, 2.3 m/s, 88.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSabiedriskajā centrā – porcelāna lelles
Sabiedriskajā centrā – porcelāna lelles
19/07/2023

Līdz 31. augustam Sabiedriskā centra zālē apskatāma ekskluzīva porcelāna leļļu izstāde no kolekcionāres Dzintras Kaminskas privātkolekcijas. Kopumā viņas kolekcijā ir gandrīz 270 leļļu, un visas tās šobrīd atceļojušas uz Jelgavu.

“Kādreiz porcelāna lelles bija bērnu rotaļlieta, bet laika gaitā tās zaudēja šo funkciju un pakāpeniski kļuva par kolekciju priekšmetu vai skaistu interjera aksesuāru,” stāsta leļļu kolekcionāre. Izstādē Jelgavā ir apskatāmas gan pavisam mazas, gan liela izmēra lelles, kurām no porcelāna izgatavotas detaļas, piemēram, seja, rokas un kājas.

Liela daļa porcelāna leļļu ir tērptas vēsturiskos kostīmos. Katra no tām ir īpaša ar skaistu tērpu, kurš apspoguļo dažādus laikposmus un tematiku – lellēm ir krāšņas garas kleitas ar dažādiem rotājumiem, lentēm, cepures ar bantēm un spalvām, arī īsas kuplas kleitiņas, lokaini mati vai bizītes ar bantēm, somiņas un lietussardziņi.

Ieeja izstādē – par ziedojumiem, atbalstot kolekcijas restaurāciju un papildināšanu. Lai aplūkotu izstādi, lūgums sazināties ar izstādes kuratori Kristīni, zvanot pa tālruni 29102766.

Zāle apmeklējumiem atvērta pirmdienās, trešdienās no pulksten 15 līdz 18 un ceturtdienās no 15 līdz 17.