20.4 °C, 3.9 m/s, 66.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsŪdens motociklistam Eiropas čempionātā – bronza
Ūdens motociklistam Eiropas čempionātā – bronza
14/07/2023

Jelgavas ūdens motosportists Kārlis Žūriņš izcīnījis 3. vietu Eiropas čempionāta posmā SKI GP2 klasē, pirmo reizi šāda mēroga sacensībās kāpjot uz pjedestāla.

Eiropas čempionāta otrais posms “Lietuvas Grand Prix” ūdens motocikliem norisinājās tepat kaimiņos, Kupišķos Lietuvā, pulcējot ap 80 dalībnieku. Latviju pārstāvēja četri sportisti, tostarp jelgavnieks K.Žūriņš. “Čempionāta nedēļas nogale sākās ar kvalifikāciju, kurā es uzrādīju labāko apļa laiku, apsteidzot tuvākos konkurentus par 0,85 sekundēm. Bet kvalifikācija ir viens, pamatsacensības – kas cits. Pirmajā braucienā man sanāca lēns starts un pieļāvu arī pāris kļūdu trasē, rezultātā finišējot 5. vietā. Otrais brauciens iesākās nedaudz labāk, taču atkal kļūda trasē, izlaista boja un pēc kādiem pieciem apļiem mocim tehniska ķibele – tas gāja vairs tikai uz pusjaudu. Atlikušajā brauciena daļā man nācās aizstāvēties, un divus apļus pirms finiša tomēr atkritu uz 5. vietu. Trešais brauciens izvedās vislabāk. Labs starts, pēc pirmā apļa – trešais. Otrajā aplī pirms sadalošajām bojām līderis krita un,  izmantojot sadalošo trasi, apdzinu arī otru braucēju, izvirzoties vadībā. Tālāk visu braucienu turpināju palielināt atrāvienu no pārējiem, finišējot ar 42 sekunžu pārsvaru. Pirmais uzvarētais brauciens Eiropas čempionātā!” par aizvadīto startu stāsta K.Žūriņš, kuram trīs braucienu kopvērtējumā izdevās izcīnīt bronzu Eiropas čempionāta posmā septiņu sportistu konkurencē. “Pēdējo reizi Eiropas čempionātā tik augstu vietu izcīnīju pirms 10 gadiem,” aizkustināts ir sportists, precizējot, ka tad startēja SKI Juniors 13-15 klasē un Eiropas čempionātā arī izcīnīja 3. vietu. Viņš teic, ka šoreiz konkurence, lai arī skaitliski ne tā lielākā, tomēr bijusi nopietna – nācās sacensties ar braucējiem no Itālijas, Portugāles, Ungārijas, Igaunijas, Somijas un arī Latvijas.

K.Žūriņš uzskata, ka sezona iesākusies diezgan veiksmīgi. Pirmajās sacensībās Aizkrauklē viņu piemeklēja tehniskas ķibeles, tomēr izdevās izcīnīt 3. vietu GP2 klasē un 4. vietu GP1 klasē. Otrajās sacensībās Valdemārpilī pēc pirmā brauciena nācās aizlienēt motociklu no Smilu ģimenes, bet finišā 1. vieta gan GP1, gan GP2 klasē. Tagad bronzas medaļa Eiropas čempionātā GP2 klasē, un jau šajā nedēļas nogalē būs sacensības Liepājā.